17.10.2022 19:49

Η Τουρκία παραπληροφορεί και παραχαράσσει σκόπιμα εδώ και χρόνια την ιστορία μας

Ιδιαίτερο αποτροπιασμό και μεγάλο σοκ βιώσαμε από το πρόσφατο περιστατικό των 92 γυμνών μεταναστών σε νησίδα του Έβρου που τους έστειλε η «φίλη» και «σύμμαχος» Τουρκία με απώτερο στόχο να εκθέσει τη χώρα μας. Μα δεν ήταν και μικρή η έκπληξη που νιώσαμε όταν και μας βγήκε κι από πάνω, να ζητά τα ρέστα, σαν και καλά πως δεν είμαστε εμείς οι Έλληνες πολιτισμένοι … και η “frontex” πιστοποιεί ψευδώς. 

Αναγκαζόμαστε όμως και πάλι να θέσουμε τη μνήμη μας σε μια κατά το δυνατόν βαθειά ιστορική ανακεφαλαίωση σχετική με την διαρκή μακροχρόνια παραχάραξη της Ιστορίας που επιδιώκει η Τουρκία του κ. Ερντογάν τώρα , αλλά και όλων των προκατόχων του.

Έχουμε και λέμε μερικά προκαταρτικά : Ο Τούρκοι (πριν ακόμα έχουν αυτό το όνομα) ζούσαν σαν νομάδες στη Μογγολία και αφού βρέθηκαν σε διαμάχες με τους Μογγόλους ξεκίνησαν ένα ταξίδι προς Δυσμάς για να εξεύρουν καλύτερες πατρίδες. Για να επιτύχουν το στόχο τους προέβαιναν σε λεηλασίες , καταστροφές ή αιματοχυσίες. Το όνομα Τούρκοι το έλαβαν από τον αρχηγό τους τον Τουργούτ. Εμφανίστηκαν στην Ανατολία-Μικρά Ασία οι Σελτζούκοι Τούρκοι μετά το 1300 μ. Χ. και κατάφεραν να εγκατασταθούν στα Άδανα αρχικά λεηλατώντας και καταλαμβάνοντας εδάφη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ιδρύουν τότε ένα μικρό τουρκικό κράτος περί το 1300μ.Χ. επί της Ιωνικής γης η οποία ήταν ως τότε επαρχία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με ελληνικό πληθυσμό. Αρχηγός και ιδρυτής ήταν ο Οσμάν ή Οθμάν και πήραν το όνομα Οθωμανοί. 

Εδώ και 4500 χρόνια (3000π.Χ. και 1453 μ. Χ) η Μικρασία είχε κατοίκους τους Ίωνες που ήταν αυτόχθονες που ήταν από Αττική, Μέγαρα και Βόρεια Πελοπόννησο. Μάλιστα την ονομασία «Ίωνες» οι Τούρκοι την έκαμαν «Ιωνιανιστάν» και φτάνει αργότερα να λέγεται από τους ίδιους ως «Γιουνανιστάν» (όπως την Σμύρνη Ισμίρ.)    

Λένε οι παραχαράκτες της Ιστορίας γείτονές μας προς όλο τον κόσμο και τους τουρίστες : 

Πως οι μεγάλοι και ξακουστοί ΟΜΗΡΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ, ΘΑΛΛΗΣ, ΔΙΟΓΕΝΗΣ,ΑΝΑΞΙΜΕΝΗΣ,ΗΡΟΔΟΤΟΣ (ίσως και άλλοι) ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ, Τούρκοι!

 Ερωτούμε ξέρουν αυτοί (αλλά και εμείς) πότε έζησε ο καθένας από τους παραπάνω;; Εδώ ας τους το θυμίσουμε (και να το θυμηθούμε κι εμείς) . Έζησαν: ΟΜΗΡΟΣ (8ος π.Χ. αιώνας), ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ (6Ος ή 5ος π.Χ.), ΘΑΛΛΗΣ (620π.Χ.) ,ΔΙΟΓΕΝΗΣ (412-323π.Χ.) ,ΑΝΑΞΙΜΕΝΗΣ (585-528π.Χ. ), ΗΡΟΔΟΤΟΣ (484-425π.Χ)  

Μα αφού εσείς κύριοι ήλθατε στη Μικρασία το 1300 μετά Χριστόν ποιά σχέση έχετε με τους παραπάνω αναφερθέντες ποιητές και φιλοσόφους;

Πως ο μεγάλος ήρωας του Τρωικού πολέμου ο «Αχιλλέας» ήταν Αλβανός και η πόλη «Τροία» ήταν Αλβανική πόλη ενώ και ο «Αγαμέμνονας» ήταν δικός τους αφού το συνθετικό Aga υπάρχει και σε πολλά νεότερα τουρκικά ονόματα. 

Το άλλο ωραίο είναι ότι το 2018 ο κ. Ερντογάν το είχε ανακηρύξει ως «έτος Τροίας» μια και η Τροία λαμπρύνει το Τουρκικό παρελθόν. (Κρύβουν ότι η Τροία ανακηρύχθηκε το 1998 ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς). Διέταξε μάλιστα και ζωγράφισαν πάνω σε ένα αεροπλάνο τον «Δούρειο Ίππο» και το έστειλαν να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για τουριστική διαφήμιση. Ακόμη στο Χόλιγουντ το 2004 έγινε μια σχετική ταινία με πολλές ανακρίβειες για τον Τρωικό πόλεμο. Στο τέλος της παραγωγής της δόθηκε στην Τουρκία κι ένας «δούρειος ίππος» που τοποθετήθηκε στο Τσανάκαλε , όπως διαβάσαμε, για να μένει άσβεστη η μνήμη του Τρωικού πολέμου… Γίνονται εκεί και σόου με Τουρκάλες που αναπαριστούν την «Ωραία Ελένη» και χορεύουν τον χορό της κοιλιάς… 

Ερωτούμε ξέρουν αυτοί (αλλά και εμείς) πότε έζησαν και πολέμησαν ο καθένας από τους παραπάνω;; Πολύ απλά , ο Τρωικός πόλεμος έγινε πριν τον ΟΜΗΡΟ αφού αυτόν εξιστόρησε ποιητικά μέσα στην Ιλιάδα ( και τις περιπέτειες του Οδυσσέα την Οδύσσεια Ήτοι γύρω στον 8ο π.Χ. αιώνα ίσως και λίγο πιο πριν από την έλευση του ΟΜΗΡΟΥ.

Μα αφού εσείς κύριοι ήλθατε στη Μικρασία το 1300 μετά Χριστόν ποιά σχέση έχετε με τους παραπάνω και τα παραπάνω αναφερθέντα;

 Στην Τουρκία υπάρχουν χιλιάδες χαραγμένες επιγραφές στην Ελληνική γλώσσα, μα ποτέ ο Τούρκος δεν δέχεται πως είναι τα μνημεία αυτά Ελληνικά . Όλα λένε και επιμένουν πως είναι Ρωμαϊκά.

   Μα αφού εσείς κύριοι ήλθατε στη Μικρασία το 1300 μετά Χριστόν ποιά σχέση έχετε τους Ρωμαίους και με τα παραπάνω αναφερθέντα;

Ακόμη κλέβουν την ιστορία να πώς….

Δείχνουν ως έργα σημαντικά κάποια Τεμένη τους που δεν είναι άλλο από παλαιούς Χριστιανικούς Ναούς κι όμως επιμένουν ότι τα έφτιαξε ο ένας ή ο άλλος πασάς….

Δείχνουν την «Αγιά Σοφιά» και λένε «να, το μεγάλο μας Τζαμί που κατέλαβε το 1453 ο Μωάμεθ Β΄ το 1453.» ( Κάνουν πως αγνοούν ότι η Αγιά Σοφιά όμως είναι έργο του Ιουστινιανού από το 565μ.Χ. και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και όχι Τουρκικό μνημείο.)

Διδάσκουν στα σχολεία τους εκτός των προγραφέντων, πως είναι ένας λαός της λευκής φυλής που δεν έχει σχέση με την Μογγολική φυλή, πως από την πατρίδα τους τη Μικρά Ασία πηγάζουν ο Ελληνικός, ο Αιγυπτιακός, ο Κινέζικος και ο Μεσοποτάμιος πολιτισμός, πως οι Πελασγοί ήταν συγγενικός τους λαός και χίλια άλλα ανιστόρητα πράγματα… 

Ισχυρίζονται πως είναι μέχρι και απόγονοι Βυζαντινών προγόνων και διάδοχοί τους….  

Μα αφού εσείς κύριοι ήλθατε στη Μικρασία το 1300 μετά Χριστόν ποιά σχέση έχετε με τα παραπάνω αναφερθέντα;;;; Δεν το βλέπετε πως δεν αναγράφεστε σαν Τούρκοι ούτε στην Παλαιά Διαθήκη, ούτε στην Καινή Διαθήκη ούτε σε άλλα Εβραϊκά και λοιπά παλαιά παγκόσμιας εμβέλειας βιβλία…. 

Αυτοί είναι που παραπληροφορούν : 

Δεν προκάλεσαν γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων, των Ελλήνων της Μικρασίας, εκπατρισμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου, δεν εισέβαλαν στην Κύπρο, δεν εισέβαλαν επιθετικά στη βόρεια Συρία και στο Βόρειο Ιράκ και λένε, άκουσον , άκουσον , πως είναι ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ του 20ου και 21ου αιώνα. Δεν έκαναν απολύτως τίποτα απ΄ όλα αυτά και για τα πάντα οι άλλοι φταίνε κι εκείνοι είναι αγγελούδια….

Καθημερινά παραχαράζουν τα όποια συμβάντα και παραπληροφορούν την ανθρωπότητα : « Η Ελλάδα θα μας επιτεθεί , επειδή εξοπλίζεται », « Η Ελλάδα φταίει που εκπαιδεύει Κούρδους αντάρτες , φταίει για τους πραξικοπηματίες του 2016 που τους κρύβει», «Η Ελλάδα έχει Τουρκική μειονότητα και δεν την αναγνωρίζει και κακομεταχειρίζεται τους Τούρκους πολίτες της ή δεν τους δίνει τα δικαιώματά τους…», «οι μετανάστες εμποδίζονται και κακοποιούνται από την Ελλάδα, ενώ εμείς τους παρέχομε άριστες συνθήκες διαβίωσης», «Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης αλλά εμείς την τηρούμε…» «Η Ελλάδα φταίει που ενώ έχομε σύνορα με τη Λιβύη και υπογράψαμε ένα νομιμότατο μνημόνιο, μας εκθέτει παντού διεθνώς γιατί είναι ταραξίας ενώ εμείς ειρηνοποιός δύναμη», «Η Ελλάδα φταίει που οι ΗΠΑ δεν μας δίνει αεροπλάνα»…  

  Ατελείωτος δυστυχώς είναι ο κατάλογος ψεύδους, παραπληροφόρησης και παραχάραξης της Ιστορίας και των γεγονότων από την θρασύτατη Τουρκική ηγεσία διαχρονικά, αλλά και με ιδιαίτερη ένταση από τον πανούργο κ. Ερντογάν και τον αισχρό εταίρο του κ. Μπαχτσελί σε ένα δύσκολο αγώνα επανεκλογής τους. Μα και τους υπόλοιπους κομματάρχες της Τουρκικής αντιπολίτευσης δεν τους εξαιρούμε γιατί κι αυτοί ακολουθούν το ίδιο τροπάρι κατά της Ελλάδας μας από χρόνια κι όχι μόνο τώρα.

    Δεν μας μένει άλλο από το να αντικρούουμε όπου βρεθούμε τις ανιστόρητες κουβέντες τους. Κι όσοι ταξιδεύουν προς Τουρκία ας μη «χάφτουν όποιες ιστορίες τους σερβίρουν εκεί». Κι αν δεν απαντήσουν τουλάχιστον να θυμούνται πως λαοί που δεν έχουν δική τους εξαίρετη Ιστορία με μεγάλα επιτεύγματα μνημειώδους πολιτιστικής αξίας, διαρκώς κλέβουν και οικειοποιούνται την Ιστορία των διπλανών τους.

Ας βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ενωμένοι ένα μεγάλο ΟΧΙ στα ψεύδη, την παραπληροφόρηση και την παραχάραξη της Ιστορίας μας. Αυτό το ΟΧΙ να φτάνει καθημερινά σε όλη την υφήλιο… . Είναι συμπατριώτες και αυτό μεγάλο χρέος μας, εκτός από την ενίσχυση της Εθνικής μας Άμυνας και την ομοψυχία του λαού μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ