16.12.2016 11:55

Το Χριστουγεννιάτικο εκλογικό δώρο του «ατακαδόρου» πρωθυπουργού μας

Γιατί τόσο μίσος; Γιατί τέτοια πρόκληση; Γιατί τόση Κοροϊδία από τον κ. πρωθυπουργό και την παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προς την «Μεσαία Τάξη»; δηλαδή στο υγειές κομμάτι της κοινωνίας που προσπαθεί και προσπάθησε να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του; (σε παντός είδους φορολογίες δίκαιες και άδικες, σε καταβολές Ασφαλιστικών εισφορών-δανείων και ότι άλλο, για την περίοδο του 1ου και 2ου μνημονίου  2010-2014).

Αυτό λοιπόν που δεν κατάλαβε και δεν θέλει να καταλάβει ο «οξυδερκής, λαλίστατος Αριστερός και ατακαδόρος πρωθυπουργός μας, όταν ήλθε στην Εξουσία, είναι ότι αυτή η μεσαία τάξη της κοινωνίας μας δεν είχε περαιτέρω αντοχές και περιθώρια μείωσης των εισοδημάτων της μέσω περικοπών μισθών-συντάξεων (βασικών και επικουρικών), αλλά προπαντός μέσω έμμεσης και άμεσης φορολογίας στα «πάντα όλα» (που λέει και ο κ. Νίκος Αλέφαντος). Έτσι λοιπόν με τις τρομερές αστοχίες του   (με την θέληση ή παρά την θέλησή του) ο κ. Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του μας έσυραν στο 3ο και «φαρμακερό» μνημόνιο, πού μας έφερε και τον «αυτόματο κόφτη» βάση του οποίου προχωρούμε.  

Εκείνος όμως στην προχθεσινή ομιλία του στην Βουλή (για τον προϋπολογισμό) με πολύ μεγάλο θράσος και καμάρι μας είπε ότι μας έφερε τον «δότη». Ξεχνάει όμως ότι η κοινωνία «βρυχάται» και φωνάζει γιατί χρειάζεται «αιμοδότη» για να αντέξει αυτά που εκείνος και η παρέα» του μας επιβάλουν, κάνοντας συνεχή αφαίμαξη της Μεσαίας τάξης.

 

Ναι, το ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ αργότερα μας έριξαν τις πρώτες «γερές μπαλταδιές» στις συντάξεις (κόψιμο 13ης  & 14ης σύνταξης), επιβολή του επιδόματος αλληλεγγύης, το ΕΤΗΔΕ (του Βενιζέλου) μετά το μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο τον Φλεβάρη του 2012, αύξηση στις άμεσες Φορολογίες εισοδήματος, και τέλος τον ΕΝΦΙΑ!

 

Παρόλα αυτά φθάσαμε στα τέλη του 2014 έχοντας σταθερό και ισοσκελισμένο οικογενειακό προϋπολογισμό και το μόνο που φοβόμαστανήταν κάποια περικοπή στις επικουρικές μας, παράλληλα όμως μια μείωση κατά 30% στον ΕΝΦΙΑ, όπου θα βελτίωνε  αισθητά την ζημιά στους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς.

 

Αντί λοιπόν να νοιώσουμε τις θυσίες μας να πιάνουν τόπο και να ξεφύγουμε από την ψυχική  ασθένεια της κατάθλιψης, έρχεται ο Αλέξης και κάνει «κοινωνική πολιτική με τα ματωμένα περισσέματα» (617 εκ. ευρώ), ρουφώντας με το καλαμάκι το αίμα κυρίως της μεσαίας Τάξης. Δυστυχώς αυτό το έξυπνο παλικάρι, μαζί με τον Μπούλη και όλους τους ανεγκέφαλους κλακαδόρους τους, δεν καταλαβαίνουν ότι τα χρήματα των συντάξεων μας (όσα μας άφησαν και θα αφήσουν) και όποια άλλα χρήματα αποτελούν τα εισοδήματά μας,  τα παίρνουν πλέον βίαια, με άμεσους και έμμεσους φόρους.

 

Παράλληλα κοροϊδεύει ξεδιάντροπα (λόγω ψηφοθηρίας) αυτούς που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα και τους δίνει το εφάπαξ επίδομα Τσίπρα, στο οποίο βάζει το περιτύλιγμα της 13ης Σύνταξης και πολύ έντεχνα παρουσιάζει ότι η Σύνταξη τους για αυτόν το μήνα θα γίνει περίπου (850,00 ευρώ), δίνοντας πεντακοσάρικα στους 300αρηδες και 100ρικα στους 700ριδες. Μπράβο του λοιπόν και καλά κάνει ο κ. Τσίπρας και με αυτό το «εκλογο- Βοήθημα» προσπαθεί άλλη μια φορά να υποκλέψει την ψήφο αυτών που μια ζωή κοροϊδεύει. Άλλωστε χθες ξεκάθαρα το δήλωσε ο «μέντορας» του ο κ. Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος δημόσια δήλωσε ότι αυτά που έκανε και κάνει ο κ. Τσίπρας ούτε ο Μεταξάς αλλά ούτε και η χούντα των συνταγματαρχών έκαναν. Προτίμησε λοιπόν ο κ. Αλέξης  τα χρήματα από την υπερφορολόγηση της Μεσαίας τάξης που με κόπους και στερήσεις για χρόνια τροφοδότησαν και τροφοδοτούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Εφορίες, να τα μοιράσει σε ημέτερους. Διότι ή δεν ξέρουν να μοιράσουν «δυο γαϊδάρων άχερα» ή είναι τόσο δόλιοι και προκλητικοί, αφού αυτό το επίδομα μπορεί σε μια οικογένεια η σύζυγος να παίρνει 1350, 00 ευρώ σύνταξη και ο σύζυγος 350,00 ευρώ αγροτική οπότε η σύζυγος θα πάρει το βοήθημα. 

Όμως για να είναι σοβαρός και δίκαιος θα έπρεπε να σκεφτεί από ποιους παίρνει και  σε ποιους δίνει αυτό το βοήθημα :

  • Για πόσα μεροκάματα και τι ασφάλιστρα (ένσημα) πλήρωσαν όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας στις προ κρίση περιόδους, που τώρα θα τους δώσει αυτό το επίδομα;
  • Πως θα αντέξουν και πώς θα περάσουν πάρα πολλοί άλλοι πολίτες  που πλήρωσαν υψηλά ασφάλιστρα και για πολλά χρόνια και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τις  περιουσίες τους, διότι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν φόρους και τρέχουσες υποχρεώσεις. Και το χειρότερο να μην μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους που είναι είτε φοιτητές, είτε άνεργα και πολλά έχουν δημιουργήσει οικογένειες.

 

Προκλητικός λοιπόν ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συνεχίζει να διχάζει την κοινωνία μας, να προκαλεί με τις προεκλογικούς του χειρισμούς και υποσχέσεις από Νίσυρο και Θεσσαλονίκη, διότι δημιουργεί νέες κατηγορίες πολιτών, τους έξυπνους και τους βλάκες. Αυτούς που δουλεύουν και πληρώνουν και αυτούς που λυμαίνονται το σπάταλο πελατειακό κράτος.

 

Τελειώνοντας καλό θα είναι ο κ. πρωθυπουργός να μας γνωρίσει αν οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα ή με σταυρό; 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ