Άποψη

10/12/14 13:16

τελ. ενημ.: 10/12/14 13:16

Χριστούγεννα πολιτικής προσμονής

Δεν θυμάμαι και δεν υπάρχει μάλλον  χρονική περίοδος τα τελευταία δυόμισι χρόνια που να μην έχει προσφέρει αλλεπάλληλες απογοητεύσεις στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ένεκα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ως άνθρωπος της αγοράς και παρακολουθώντας στενά την πορεία της σε τοπικό επίπεδο, αντιλαμβάνομαι την ασφυκτική πίεση της, ως αποτέλεσμα όχι μονό των μνημονιακων δεσμεύσεων που εξαφάνισαν την αγοραστική δύναμη των πολιτών, αλλά και την ατελέσφορη λειτουργία όσων έχουν την ευθύνη να συμβάλλουν στην προώθηση έργων και υπηρεσιών που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον τόπο μας.

Την ώρα που στα γειτονικά μας νησιά όλο και κάποια έργα φαίνεται να δρομολογούνται, εδω, αντί της  βελτίωσης, έστω, των λιμενικών υποδομών, αφεθήκαμε στο ΤΑΙΠΕΔ, που ακόμα το περιμένωμε να έρθει να μας ενημερώσει, να παραχωρήσει σε ιδιώτη το μισό λιμάνι και μαζί να κατασκευάσει τη μαρίνα στο Καστελο!  Το φράγμα Κόρης γεφύρι ακόμα να τελειώσει, το δικαστικό μέγαρο σταμάτησε, οι νέες φυλακές είναι ακόμα στα λογια, στο αεροδρόμιο ακόμα δεν περιφράχθηκε η απαλλοτριωθείσα περιοχή, το λιμάνι Μεστών θέλει δουλεία για να εξελιχθεί είτε σε εμπορικό είτε σε τουριστικό, το Κάστρο παραμένει αναξιοποίητο, ο δε Αναβατος περιμένει εδώ και δυο χρόνια την παρουσία της κ Μενδωνη.

Και όλα αυτά σ' ενα ακριτικό νησί που το Νοσοκομείο λειτουργεί οριακά, χάριν της φιλοτιμίας των εργαζομένων και χάνονται ανθρώπινες ζωές όπως πρόσφατα στην Αμανή, σ'ενα νησί που δεν μπορεί να διευθετήσει το θέμα της αξιοπρεπούς διαμονής των προσφύγων που διαμένουν σε κλουβί, σ' ενα νησί που ενώ αγκάλιασε το Πανεπιστήμιο με υπουργική εντολή του αφαιρέθηκε η λειτουργία μιας Σχολής που θα βοηθούσε στην τουριστική του ανάπτυξη, με το αιτιολογικό οτι δεν διαθέτει πενταστερα ξενοδοχεία. Αντίθετα η εξαγγελθείσα αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην ήδη επιβαρημένη κατάσταση τοπικά, υπάρχει άμεσος κίνδυνος αύξησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά  ενώ η συχνότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και η ακρίβεια των εισιτήριων εξαρτώνται από την διάθεση των εταιρειών. Όσο για τον άλλο κεντρικό  πόλο παραγωγής τους μαστιχοπαραγωγους, ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις από την καταστροφή της περιουσίας τους.

Τα κυβερνητικά στελέχη που διαγκωνίζονται σε ανούσια και αδιάφορη- έως προκλητική- για τους πολίτες προβολή, από όσους δέχονται πρόθυμα να το πράξουν, δείχνουν ανήμπορα να συμβάλλουν στην υποστήριξη τοπικών ζητημάτων.

Είναι σαφές οτι η πλειοψηφία των πολιτών θα περάσει Χριστούγεννα κατάθλιψης αλλά και αναμονής της πολιτικής αλλαγής που θα συμβεί σύντομα. Όσοι πιστεύουν σ' αυτο το νέο πολιτικό εγχείρημα συστρατευσης των προοδευτικών δυνάμεων, το όποιο πρεσβεύει  ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα είναι στρωμένο με ροδοπέταλα, πρέπει να το υποστηρίξουν, δίνοντας μάχη, ακόμα και πρώτης γραμμής.

 

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση