3.11.2020 11:10

Γράμμα στον Αλέξη από τον μπάρμπα Ανέστη

Αγαπητέ σύντροφε Αλέξη σε χαιρετώ,

Καλό μήνα νάχομενε, αλλά χωρίς άλλα ταρακουνήματα και αναποδιές. Θα μου πεις και με το δίκιο σου, οι μήνες μπορεί να φεύγουνε ο ένας μετά τον άλλο, όμως η γκαντεμιά παραμένει και μας έχει κατσικωθεί για τα καλά. Και πώς να μην κατσικωθεί όταν έχομενε Πρωθυπουργό το γιό του πιό μεγάλου γκαντέμη που εγνώρισενε η Ελλάδα; Όπως φαίνεται, το Κυριακάκι, εκτός από το επίθετο, εκληρονόμησενε από τον κύρη του και τη γρουσουζιά του. ΄Ενας Θεός ξέρει ήντα άλλο κακό μας περιμένει όσο θα κυβερνά ο Κυριάκος.

Σύντροφε, στίψε το μυαλό σου και βρες καμιά καλή ιδέα για το τί μπορεί να γίνει, μπας και καταλάβει ο κόσμος ότι ήτανε μεγάλο λάθος που ήβγαλενε ξανά ένα Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Για να πούμενε όμως Αλέξη την πάσαν αλήθεια, μπορεί ο πατέρας του νάτανε λιγάκι μουνταλάς, όμως, ο γιός δείχτει νάναι παμπόνηρος, κατηφερτζής και πολύ σκληρό καρύδι. Μετά από τόσα που του τύχανε λόγω της γκαντεμιάς που κουβαλεί, στις δημοσκοπήσεις μας ρίχτει κοντά δεκαπέντε μονάδες. Ακόμη είναι καβάλα στ' άλογο και τροπαιούχος. Θαρείς και κάθε ατυχία, του φέρνει γούρι και του δίνει πόντους. Τί να πώ Αλέξη μου, στ' αλήθεια τάχω χαμένα.

Για να καταλάβεις πώς σκέφτεται ο πολύς κόσμος και ήντα θέλω να σου πω, άκου το καρφάκι που μου πέταξενε προ ημερών το στεφάνι μου και μάλιστα γλυκά-γλυκά:

-Ανέστη μου, είπενε, οι δικοί σου, αντί να μας δώκουνε το κατιτίς για να μας γλυκάνουνε, το μόνο που εξέρανε να κάμνουμε είτανε να μας ξεζουμίζουνε με φόρους για να πετύχουνε ευτό που οι ίδιοι ελέγανε υπερπλεόνασμα και μάλιστα εκαμαρώνανε κιόλας. Άφεις που ο Κατρούγκαλος μας επετσόκοψενε με το γάντι και άλλο τις συντάξεις, λες και ήθελενε να συναγωνιστεί τις περικοπές του Γιωργακιού και του Σαμαρά.

Σύντροφε, επειδή ευτά τα λόγια της γυναίκας μου δεν μπορούσα να τα αντικρούσω, εσκέφτηκα να πάω αλλού την κουβέντα.

-Εντάξει βρε γυναίκα, της είπα, μπορεί νάχεις δίκιο μ' ευτά που λές. Όμως, κοίτα τώρα ήντα αναποδιές και κακά μας έχουνε βρει από το περσινό καλοκαίρι που ήβγενε Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. Ξανά πρόσφυγες στα νησιά μας, κρίση σοβαρή στον Έβρο, νάσου και ο κορωνοϊός με την καραντίνα του που ήφερενε οικονομική καταστροφή, παρά λίγο πόλεμος με την Τουρκία που ακόμη μας ζορίζει, πλημμύρες, φωτιές και τώρα σεισμοί. Εσύ, της είπα, θυμάσαι τόσο κακά μαζεμένα με άλλον Πρωθυπουργό; Εγώ πάντως δεν θυμούμαι και ας έχω περάσει τα ογδονταπέντε.

Αλέξη, θες να μάθεις την απάντησή της που μόνο δικηγόροι φτασμένοι θα μπορούσανε να δώκουνε; Στο άψε-σβήσε, επήγενε στην κάμερα, ήφερενε ένα χαρτί και ήρχισενε να μου το διαβάζει αφού μου πέταξενε κι άλλο καρφάκι, ότι δήθεν, το περσινό εγκεφαλικό που ήπαθα, μου επείραξενε το μυαλό, γι' αυτό και έχω ξεχάσει κάποια πράματα. Άκου τώρα τη συνέχεια.

- Ανέστη, μου λε, άκου μερικά από όσα εγινήκανε επί Αλέξη και μετά να μου πεις ποιός είναι μεγαλύτερος γκαντέμης, ο Κυριάκος ή ο σύντροφός σου;

Έχομενε λοιπόν και λέμενε:

- Μιλιούνια οι πρόσφυγες που μας ήρτανε επί Αλέξη γεμίζοντας τα νησιά μας αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

-Τρίτο Μνημόνιο μετά από ένα αστείο Δημοψήφισμα που το ΟΧΙ που ήβγαλενε, ο Αλέξης τόκαμενε ΝΑΙ από το φόβο του ότι θα μας πετάξουνε όξω αφ' την Ευρώπη. Στο μεταξύ, είχανε κάμει φτερά δισεκατομμύρια αφ' τις Τράπεζες που, από τότε, δεν έχουνε συνέλθει ακόμη.

-Υποθήκευση όλης της Κρατικής Περιουσίας για 99 χρόνια υπέρ των δανειστών μας.

- Κλείδωμα των καταθέσεών μας στις Τράπεζες και αναλήψεις με το σταγονόμετρο επί χρόνια.

- Πλημμύρα στη Μάνδρα με 24 νεκρούς και φωτιά στο Μάτι με 102 καμμένους.

- Βύθιση του “Αγία Ζώνη” έξω από τη Σαλαμίνα και μεγάλη ρύπανση στις παραλίες του Σαρωνικού που εγινήκανε κατάμαυρες.

- Σεισμός 6,3 στο Πλωμάρι τον Ιούνιο του 2017 με μια νεκρή και χιλιάδες γκρεμισμένα σπίτια.

- Καπάκι άλλος σεισμός 6,4 στην Κω τον Ιούλιο του 2017 με δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

- Αμέτρητες φωτιές, πλημμύρες αλλά και πιό μικρούς σεισμούς σε όλη την Ελλάδα με φοβερές ζημιές παντού...

Σύντροφε Αλέξη, το αίμα μου ανήβηκενε στο κεφάλι όσο την ήκουγα και παρά λίγο να πάθω δεύτερο εγκεφαλικό. Την σταμάτησα απότομα και, νευριασμένος, τη ρώτησα πού το βρήκε ευτό το χαρτί που φαίνεται τόχενε πρόχειρο για να μου πά κόντρα σε πρώτη ευκαιρία. Δεν μούπενε. Όμως, υποψιάζομαι ότι της τόχει γραμμένο ο εγγονός μας, ο φοιτητής, που είναι φανατικός του Μητσοτάκη. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Τέλος πάντων, για να αποφύγω και άλλη κόντρα, ήλλαξα πάλι τη συζήτηση και τη ρώτησα ήντα μαγειρεύει για το μεσημέρι. Και τί λες ότι μου απάντησενε;

- Μελιτζάνες στο φούρνο και μπρόκολο στον ατμό, ψήνω σήμερα μιάς και αυτά είναι που δυναμώνουνε το μυαλό και έτσι δεν κινδυνεύει ο άνθρωπος να ξεμωράνει, δηλαδή να πάθει άνοια όπως λένε οι γιατροί.

  Δυστυχώς αντρούλη μου, κατά που βλέπω, εσύ πας ντουγρού για άνοια αφού, τόσο γρήγορα, εξέχασες τί κακά μας βρήκανε πριν τρία,τέσσερα, άντε πέντε χρόνια. Μπορεί και να χρειαστείς και καμιά βιταμίνη. Ευτό όμως θα μας το πει ο γιατρός.

Αλέξη, μ' αυτά και μ' αυτά, η γυναίκα μου, μου ξεσηκώνει κάθε τόσο τα νεύρα μου.

Όμως, είναι το στεφάνι και το αποκούμπι μου, γι αυτό και κάμνω υπομονή. Άμα μπορώ ας κάμω κι αλλιώς.

Εδώ σύντροφε σε αφήνω για σήμερα. Χαιρετισμούς στην Περιστέρα και φιλιά στα παιδάκια σας.

Σε χαιρετώ συντροφικά,

                                                                   ο μπάρμπα Ανέστης από τη Χίο 

 

Υ.Γ. Να μου χαιρετήσεις το φίλο και σύντροφο τον Αλέκο τον Φλαμπουράρη που τον έχω χαμένο τώρα τελευταία και να πεις του Τσακαλώτου ότι δεν τον είχα για τόσο τσαχπίνη. Άκου λε χωρίσματα μετά από 35 χρόνια γάμου και με μεγάλα παιδιά για μια άλλη κοπελιά. Τί να πώ; Μήπως εζούλεψενε το συγχωρεμένο τον Αντρέα;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ