13.5.2021 17:32

Γαλάζια ελευθερία στην Χίο- Να οργανωθούμε λίγο

Όλοι μας, χαρήκαμε από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τον μαζικό εμβολιασμό των νησιών μας, μέχρι τέλος Ιούνιου. Ένα σημαντικό βήμα, για να προστατευθούν τα νησιά μας, το γρηγορότερο δυνατόν.  

Έτσι λοιπόν ενώ ήδη οι εμβολιασμοί προχωρούν, θα φτάσουμε κοντά στο 30% στο σύνολο του πληθυσμού (51.320, απογραφή 2011) που θα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και στο 15-16% να είναι πλήρως εμβολιασμένο στα τέλη Μαΐου, αναμένουμε το πότε θα φτάσουν τα κλιμάκια από την Αθήνα για να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Ενώ ήδη μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης της Σάμου ότι στο γειτονικό νησί, θα γίνουν οι μαζικοί εμβολιασμοί 4-10/6 στο κλειστό γυμναστήριο Σάμου, στην Χίο αναμένουμε ακόμα.

Όσο λοιπόν περιμένουμε, άκουσα με έκπληξη ότι στο τραπέζι έπεσαν ως ‘’κατάλληλοι χώροι’’  το ΚΑΠΗ και το Ιωνικό κολυμβητήριο. Σοβαρά τώρα;; Το ΚΑΠΗ με έλλειψη παρκινγκ κατάλληλος χώρος; Που τα αυτοκίνητα θα φτάνουν στην καλύτερη περίπτωση μέχρι τα φανάρια του Βαξάλη, κλείνοντας την κεντρική αρτηρία του νησιού. Μετά το κολυμβητήριο, που θα γίνουν στην πισίνα; Ή υπήρξε κάποιος που σκέφτηκε Ιούνη μήνα εμβολιασμό με 30-35 βαθμούς κελσίου στην ύπαιθρο;

Η Χίος έχει το καλύτερο χώρο σε πρότυπα των μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων της Αθήνας. Το εκθεσιακό κέντρο ‘’Γ.Καλουτάς’’. Ένας χώρος τεράστιος όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν όλες οι εμβολιαστικές γραμμές σε στυλ περιπτέρων με οργάνωση και τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Διαθέτει παρκινγκ που θα μπορεί να φιλοξενεί όλο το όγκο των Ι.Χ, έχει όλες τις υποδομές, για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Τέλος, θα μπορούσε ο Δήμος σε συνεργασία με το Κτελ Χίου να διαθέσει λεωφορείο από την δημαρχία κάθε 20λεπτά που θα μπορεί να μεταφέρει κόσμο που δεν έχει μέσο μετακίνησης.

Ελπίζω η διοίκηση του Νοσοκομείου που από ότι μαθαίνουμε θα είναι υπεύθυνη της προσπάθειας να σκεφτεί σοβαρά το εκθεσιακό κέντρο.

Είμαστε κοντά στο τέλος αυτού του πολέμου, ας οργανωθούμε σωστά για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Καλώ τον Ιατρικό Σύλλογο να αναλάβει δράσεις ενημέρωσης των πολιτών του νησιού για τον εμβολιασμό. Οι Χιώτες πολίτες έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας.

Γιώργος Χάμπας

Κοινωνιολόγος

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ