22.2.2017 11:35

Φωνή βοώντος …

Έγραφα σε προηγούμενο μου σημείωμα στον τοπικό Τύπο 30/10/2015 τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν αυτοί που βγαίνουν από το Νοσοκομείο είτε είναι πεζοί, είτε είναι με τροχοφόρα. Τους ίδιους βέβαια κινδύνους αντιμετωπίζουν καθημερινά και τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν τους ασθενείς. Παράλληλα με τους κινδύνους επεσήμαινα τότε και κάποιες ελλείψεις. Μηδαμινή ορατότητα, έλλειψη σηματοδότη, έλλειψη πινακίδων για περιορισμό ταχύτητας, καθώς και έλλειψη διαγραμμίσεων για τους πεζούς. Από τότε πέρασε σχεδόν ενάμισης χρόνος.

Τίποτα δεν έγινε σε ότι αφορά το θέμα της ασφάλειας και κανείς αρμόδιος δεν ένοιωσε την ανάγκη να απαντήσει και να εξηγήσει τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει, προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα. Η ασφάλεια των πολιτών είναι πρωταρχικό θέμα και σ’ αυτό δεν χωρεί πολύ συζήτηση. Δεν ξέρω ποιοι είναι αρμόδιοι να αντιμετωπίσουν και να λύσουν το πρόβλημα, όμως θα τους επισημάνω για μια ακόμα φορά ότι οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Αρκεί να βγεις μερικές φορές από το νοσοκομείο για να τους νοιώσεις.

Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να δοθεί λύση προτού να συμβεί το ατύχημα. Είναι κρίμα κύριοι εκ των υστέρων να ψάχνετε το πώς και το γιατί συνέβη το μοιραίο.  Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη και δεν κοστολογείται, το γνωρίζετε αυτό. Είναι πραγματικά ευτύχημα που μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί κάτι και μακάρι να μη συμβεί ποτέ. Από την πλευρά μου εύχομαι ποτέ μα ποτέ να μην συμβεί κάτι δυσάρεστο και όλα αυτά που γράφω να αποδειχτούν υπερβολές. Όμως κύριοι υπεύθυνοι (δεν ξέρω ποιοι είστε) αν δεν κάνετε κάτι και συμβεί το ατύχημα (χτυπώ ξύλο) δεν θα έχετε καμιά μα καμιά δικαιολογία να αποποιηθείτε τις όποιες ευθύνες σας.

Εγώ απλά σας επισημαίνω τους κινδύνους και εσείς σαν ειδικοί κάνετε ό,τι νομίζετε σωστό. Μόνο μην το αργήσετε . Καλή σας νύχτα.

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ