26.11.2014 9:57

Δυο σκέψεις για το Πανεπιστήμιο

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο με αριθμό 170/09 Προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ 205 Α/2-10-2009) το οποίο, έκτος των άλλων, στα έχοντας υπόψη αναφέρει και τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου (συνεδρίαση 19/30-6-2008) αποφασίζει την ίδρυση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού με έδρα την Χίο.

Από τότε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με μια σειρά λογικών επιχειρημάτων (ύπαρξη υποδομών, λειτουργία μεταπτυχιακού κτλ) έβαλε μπροστά την Χιώτικη κοινωνία και τους φορείς της αλλά και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να πιέζουν και να διεκδικούν την λειτουργία του τμήματος.

Το 2014 η σύγκλητος του Πανεπιστήμιο Αιγαίου άλλαξε γνώμη και εισηγείται την μεταφορά και λειτουργία του τμήματος στην Ρόδο.

Ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα μπορεί υπό προϋποθέσεις και εκτιμώντας τις επικρατούσες (κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, επιχειρηματικές) συνθήκες να αλλάζει γνώμη.

Όμως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σεβόμενο πρώτα από όλα την αξιοπιστία του,  οφείλει και υποχρεούται να εξηγήσει στην κοινωνία που δραστηριοποιείται τους λόγους που το οδήγησαν σε αυτή την αλλαγή. Να την ενημερώσει και αν είναι δυνατόν να την πείσει  γιατί η πρώτη του γνώμη είναι λανθασμένη και γιατί η νέα είναι η σωστή.

Η Χιακή κοινωνία απαιτεί και περιμένει αυτή την καθαρή ενημέρωση-εξήγηση.

Αυτός ο καθαρός λόγος  είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί μια νέα και δυνατή σχέση.  Η σχέση που η επιτροπή διασύνδεσης παρά τα χρόνια που λειτούργει αδυνατεί να επιτύχει.   

Και κάτι τελευταίο, ο Χιώτης και η Χιώτισσα αγαπούν τα γράμματα και το Πανεπιστήμιο και επειδή γι’ αυτούς η αγάπη είναι μετρήσιμο μέγεθος μεριμνούν  και τα προικίζουν με πολλά, μα με πάρα πολλά.

Πόσοι και Ποιοι άραγε μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ