22.4.2017 12:35

Αιματοβαμμένο πλεόνασμα

Φίλοι Συνταξιούχοι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτός ο πρωθυπουργός  που και εσείς ψηφίσατε και εμπιστευθήκατε καθημερινά μας οδηγούν είτε σε αυτοκτονία, είτε σε αργό Θάνατο.

Φίλοι Συνταξιούχοι, περίτρανα μας αποδεικνύουν οι σημερινοί κυβερνώντες ότι δεν μας χρειάζονται πλέον και μας θεωρούν αναλώσιμο υλικό, και κάνουν ότι μπορούν για να μας εξαφανίσουν.

Φίλοι αυτή μου η σκέψη δεν είναι μια απλή κινδυνολογία είναι μια πολύ σκληρή και άθλια πραγματικότητα.

Και την μεθοδεύουν με πολύ ψυχρούς υπολογισμούς. Για αυτό προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία ζητούν να ψηφιστούν μέτρα που θα έχουν εφαρμογή από το 2019 και μετά.

Διότι αν αρχίσουν να  εφαρμόζονται από αύριο φοβούνται την καθολική αντίδραση εξέγερσης των Συνταξιούχων και όσων άλλων πλήττονται από τα νέα μέτρα.

Υπολογίζουν οι άθλιοι ότι στα επόμενα δύο χρόνια οι μισοί θα έχουν φύγει «για τας αιωνίους Μονάς» (λόγω ηλικίας-λόγω αυτοκτονίας και πολλοί ένεκα εγκληματικών ενεργειών που έχει γίνει καθημερινή μάστιγα ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις).Όμως σίγουρα οι υπόλοιποι που θα απομείνουμε θα έχουμε χάσει τα λογικά μας με όλα αυτά που μας κάνουν για να μας αποδείξουν ότι είμαστε  Άχρηστοι και δεν μας χρειάζονται πια. Παράλληλα μας σπρώχνουν στην ιδιωτική ασφάλιση. Δυστυχώς όμως στην ιδιωτική ασφάλιση  δεν δέχονται υπερήλικες και αν δεχτούν τα ασφάλιστρα  είναι πολύ υψηλά. Επί πλέον κανένας νέος αλλά και κανένας πολίτης, δεν πρέπει να ξεχνάει την ιδιωτική ασφαλιστική «Ασπίς» του Παύλου Ψωμιάδη που έφαγε τα χρήματα των ασφαλισμένων και το μόνο που κατάφερε είναι να βάλει όλη την οικογένειά του Φυλακή.

Χρειάζεται λοιπόν μεγάλος αγώνας για να καταλάβουμε όλοι, που μας οδηγούν αυτοί οι άθλιοι και ανίκανοι σημερινοί κυβερνώντες, και πως εκμεταλλεύονται οι «Θεσμοί» αυτούς τους ανίκανους διαπραγματευτές μας.

Έτσι λοιπόν κατά πάσα πιθανότητα  φθάνουμε  στην λήξη δεύτερης και περιβόητης αξιολόγησης  αλλά με «Ρήτρα Θανάτου για τους Συνταξιούχους» διότι αυτό που έχει συμφωνηθεί (όπως ακούμε από τα ΜΜΕ αλλά δεν έχει ακόμη Ψηφιστεί) είναι η περικοπή των Συντάξεων κατά 20% έως 30% και μείωση του αφορολόγητου γύρω στις 6.000,00 ευρώ, μισή για τις Χείρες (από όση έπαιρνε ο θανόν συνταξιούχος), και με ειδικούς περιορισμούς  για τις Χείρες ανάλογα με την ηλικία τους.

Με λίγα λόγια αυτά μέτρα είναι η «Χαριστική βολή» για τους Συνταξιούχους, που δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουμε πλέον την δυνατότητα να εργαστούμε , και να βελτιώσουμε το εισόδημά μας ώστε να μπορούμε να πληρώνουμε και τις υποχρεώσεις μας προς το κράτος που αυτοί οι ανίκανοι «Διαπραγματευόμενοι» μας επιβάλουν, και σύντομα θα μας πάνε σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

 Όμως αυτός ο «παρλαπίπας ο πρωθυπουργός μας» (πριν λίγες μέρες) τον άκουσα   να βγάζει λόγο στην Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, και να δηλώνει ότι «κόπτεται» για αυτήν την νεολαία, με εκνευρίζει αφάνταστα η υποκρισία του. Διότι μόνο με μεγάλα και παχιά λόγια δεν βγαίνει η ζωή. Αυτός λοιπόν ο πρωθυπουργός δεν κατάλαβε ποτέ ότι σε αυτήν την κοινωνία την δική μας κοινωνία πάρα πολλοί συνταξιούχοι τσοντάρουμε τα άνεργα παιδιά μας για να σταθούν στα πόδια τους  και να κρατήσουν τις οικογένειές τους, και όχι να παίζουν τάβλι και να πίνουν καφέ στις καφετέριες, όπως είπε ο καραγκιόζης βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Βέβαια πώς και από πού να έχει ο πρωθυπουργός και ο Θίασος των βουλευτών του   τέτοιες ευαισθησίες για να καταλάβουν πως επιβιώνει σήμερα αυτή η κοινωνία αφού δεν την έχει βιώσει και δεν έχει μπει στο πετσί της.

Τώρα λοιπόν τόοοσο καιρό που διαπραγματεύεται  μας δηλώνει τι;;

Ότι το 2019 θα υποστούμε την περικοπή των συντάξεων και το 2020 θα δούμε και την μείωση του αφορολόγητου, και με τον αυτόματο «κόφτη», ότι άλλο προκύψει.

 Και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν όταν αυτός και η παρέα του θα έχει εγκαταλείψει το ακυβέρνητο πλοίο που λέγετε Ελλάδα, και θα έχουν δημιουργήσει ακόμα κάποιες χιλιάδες «νεόπτωχων» που δεν θα μπορούν πια να τους πάρουν τίποτα για να μοιράσουν (τα αντίμετρα που μας λένε), στους ήδη φτωχούς και συνεχώς αυξανόμενους νεόπτωχους πολίτες.   

Για αυτό ας πάψουν κάποιοι όψιμοι «πρεσβευτές της συναίνεσης» (καθηγητάδες- Αντιπρόεδροι Οικονομολόγοι της βουλής),  που τώρα ζητούν συναίνεση αλλά δεν μας λένε γιατί δεν την  ζητούσαν ενωρίτερα; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ