1.3.2018 12:04

Διαφορετικό μήκος κύματος

Θα περίμενε κανείς ένα στοιχειώδη συντονισμό. Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης είναι… Η ορατή διάσταση απόψεων ερμηνεύεται, κατά βάση, από τα διαφορετικά κίνητρα.

Στην παρουσίαση της πρότασης για την εκτεταμένη παρέμβαση στο κέντρο της πρωτεύουσας ο Στ. Κάρμαντζης προειδοποίησε: ούτε βιαστικά, ούτε αβασάνιστα να ληφθούν αποφάσεις. Βασική προϋπόθεση είναι η συναίνεση και μοναδικό μέσο ο εξαντλητικός διάλογος. «Κανείς δεν κατέχει το αλάθητο, καμία άποψη εξ’ ορισμού δεν είναι σωστή», είπε, παγώνοντας το δημοτικό ακροατήριο από την ουσιαστικά ευγενική απόρριψη. Σαν να τους έλεγε, πάρτε το πίσω.

Τότε ήταν που η Χρ. Καλογήρου θεώρησε αναγκαία μια δεύτερη παρέμβαση της. «Η πρώτη αίσθηση είναι ότι είναι κάτι σύγχρονο. Πληροί όρους και προϋποθέσεις μιας σύγχρονης πόλης», είπε. Ουδόλως ενδιαφέρθηκε αν η υποδοχή της πρότασης εκ μέρους της ήταν σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τον αντιπεριφερειάρχη της.

Εξάλλου και οι δυο δεν κρύβουν ότι έχουν διαφορετική στόχευση. Ο Σταμάτης δεσμεύει από τώρα υποψηφίους για το δημοτικό του ψηφοδέλτιο, η Χριστιάνα θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της να τον κρατήσει στην Περιφέρεια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ