11.12.2012 17:23

Ξεκινούν οι παραλαβές μαστιχιού

3 ΤΟΝΟΥΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Η Ε.Μ.Χ.

Στο φουλ ξεκινά σήμερα, πρώτη μέρα,  η παραλαβή της ποσότητας του μαστιχιού της φετινής εσοδείας από την Ε.Μ.Χ.

Τα τηλέφωνα στην Ένωση από τους μαστιχοπαραγωγούς για να κλείσουν ραντεβού για την παράδοση των κόπων μιας χρονιάς, ήδη έχουν πάρει φωτιά.

Χαρακτηριστικό είναι πως όλη την πρώτη εβδομάδα αναμένεται καθημερινά να παραδίνεται στο εργοστάσιο της Ε.Μ.Χ. στη Γεωργική Σχολή, ποσότητα που θα φτάνει τους 3 τόνους με την παραλαβή να ξεκινά στις 7.30 και να ολοκληρώνεται στις 5.30.

Ωστόσο, η χρονιά σε επίπεδο παραγωγής αναμένεται να είναι στα ίδια ή και σε χαμηλότερα με πέρσι επίπεδα, λόγω της πυρκαγιάς και λόγω μη ευνοϊκών συνθηκών γενικότερα.

 

Όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά…

Το ενδιαφέρον φέτος υπήρξε περισσότερο αυξημένο από τις προηγούμενες χρονιές για την πρώιμη παράδοση του μαστιχιού λόγω της αγωνίας των μαστιχοπαραγωγών για πιθανή αύξηση του ΦΠΑ, κάτι που τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα δε θα ισχύσει.

 

Και η πληρωμή σταδιακά

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η φετινή εσοδεία θα πληρωθεί με το νέο σύστημα που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Μ.Χ. ως αναγκαία προσαρμογή στα νέα οικονομικά δεδομένα. Έτσι ο παραγωγός θα πληρώνεται το 35% της ποσότητας που παραδίδει ένα μήνα μετά την παράδοση, το υπόλοιπο 35% έξι μήνες μετά και το υπόλοιπο 30% με την πώληση της εσοδείας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ