9.3.2018 16:36

Συνταγή Μολύβου επεξεργάζεται το Επιμελητήριο για τον τουρισμό

Ως σενάριο εξετάζονταν εδώ και σχεδόν δυο χρόνια από το Επιμελητήριο. Με την διοργάνωση της κλαδικής συζήτησης για τον τουρισμό την προσεχή Πέμπτη 15 Μαρτίου επισπεύστηκε η διερεύνηση του. Ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Νίκος Μόλβαλης, βρέθηκε χθες στη Χίο και ανέλυσε στη διοργανωτική ομάδα της ημερίδας «Μιλάμε για τον τουρισμό» τη φιλοσοφία του Φορέα, κατέθεσε στόχους και πεπραγμένα και γενικότερα ανέλυσε τη συνταγή της συνεργασίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων της Λέσβου τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει συμβάλει σημαντικά, παρά το ισχυρό πλήγμα από τη μεταναστευτική κρίση, στην εμπέδωση κουλτούρας συνεργασιών στον τουρισμό του γειτονικού νησιού.

Σε μια συνάντηση σε περιορισμένο κύκλο επαγγελματιών του τουρισμού, ο κ. Μόλβαλης περιέγραψε τα πρώτα αναγκαία βήματα για τη σύσταση του φορέα. Εξήγησε ότι η χρηματοδότηση του προέρχεται αμιγώς από ιδιωτική συμμετοχή, με αρχικό εφάπαξ ποσό για όποια επιχείρηση γίνει μέλος του και ετήσια κυμαινόμενη συνδρομή ανάλογα με το είδος της κάθε επιχείρησης. Σ’ αυτήν μετέχουν επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού φάσματος, πέρα από τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και η δραστηριότητα ολοένα και επεκτείνεται σε ζητήματα αρχικά διαμόρφωσης του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου και στη συνέχεια στην προώθηση του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

Το τελευταίο διάστημα ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου έχει αναλάβει τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων όπως:

  • Molyvos MTB
  • Lesvos Food Fest
  • Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας «Αρίων»
  •  Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
  • Διεθνές Αειφορικό Φεστιβάλ Λέσβου
  • Lesvos Trail.

Τα στελέχη που πήραν μέρος στην παρουσίαση έδειξαν να πείθονται για την αποτελεσματικότητα του Φορέα και δεν είναι απίθανο η διοίκηση του Επιμελητηρίου να ωθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού στην ανάληψη ανάλογης πρωτοβουλίας.

(φωτό:www.lesvosnews.net Το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου) 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ