Οικονομία

28/3/18 12:03

τελ. ενημ.: 28/3/18 17:21

Μία ανάσα από την τουριστική τελειότητα

Η Ιλένια Τσαγκάτου εξηγεί το μυστικό πώς κατάφερε να φτάσει το κατάλυμα της στην κορυφή, συγκεντρώνοντας 9.9/ 10 στη booking!

Το ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων Melia Sol Art Studios βρίσκεται στην περιοχή του Καρφά. Ανήκει στην κατηγορία των Βoutique Ηotels Αpartments. Η ιδιοκτήτρια του, Ιλένια Τσαγκάτου, ένα φρέσκο κορίτσι γεμάτο ενέργεια και όρεξη, πέτυχε να φτάσει το κατάλυμα της στην κορυφή όλων του νησιού, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 9.9 στη Βooking. Με άριστα 10  η βαθμολογία των δωματίων της απέχει μόλις μια ανάσα από την τελειότητα.

Το μυστικό της επιτυχίας

Από τις πρώτες στιγμές επικοινωνίας αντιλαμβάνεσαι ότι ακαταμάχητο προσόν της είναι η δοτικότητα. Να περιποιείται δηλαδή, ακόμη και προσωπικά πολλές φορές, τους φιλοξενούμενους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι επισκέπτες της Χίου νιώθουν να αντιμετωπίζονται σαν… πορτοφόλι. Η Ιλένια έχει πιάσει το νόημα του τουρισμού.  Τα σχόλια στον ιστότοπο  Booking.com για το κατάλυμα της  είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. «Οι πελάτες που μας επιλέγουν για τις διακοπές τους δεν θέλουν να βρίσκονται σε ένα αποστειρωμένο, απρόσωπο περιβάλλον ξενοδοχείου. Θέλουν να βρεθούν σε μια χαλαρή, οικεία, ευχάριστη και αναζωογονητική κατάσταση. Τους αντιμετωπίζουμε ως φιλοξενούμενούς μας,  έτσι όπως θα λειτουργούσαμε στους φίλους και συγγενείς μας.»

Η διαδικασία βαθμολογίας

Όλα ξεκινούν με μια κράτηση. Ακολουθεί το ταξίδι και στο τέλος ένα σχόλιο. Μετά το ταξίδι τους οι πελάτες που έκαναν κράτηση μέσω της Βooking λαμβάνουν e-mail, όπου καλούνται να βαθμολογήσουν:  προσωπικό, παροχές, καθαριότητα, άνεση, τοποθεσία, σχέση ποιότητας - τιμής και τέλος να αφήσουν πρόσθετα σχόλια σχετικά με τη διαμονή τους. Η βαθμολογία  9.9/10 προκύπτει από σχόλια 91 πελατών, που είχαν κάνει κράτηση στο κατάλυμα για το 2017. Εξίσου σημαντικά είναι και τα σχόλια του Τrip Αdvisor από 69 ανεξάρτητους πελάτες,  που και εκεί εμφανίζονται τα Melia Sol Art Studios στην πρώτη θέση.

Ένα νησί που μαγεύει και δεν το ξέρει

Ένας σωστός επαγγελματίας ενδιαφέρεται να γνωρίζει την άποψη των επισκεπτών του για τον τόπο του.

«Η Χίος κατά τους φιλοξενούμενους μου είναι ένας μοναδικά ανεκμετάλλευτος θησαυρός με μεγάλη ιστορία.

Η κάθε μέρα στο νησί τους εκπλήσσει ευχάριστα. Βασικό στοιχείο είναι η ποικιλομορφία  του τόπου,  που γίνεται αντιληπτή τόσο στο φυσικό τοπίο και ανάγλυφο, όσο και στο δομημένο περιβάλλον. Ένα νησί με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική ταυτότητα διαφορετικών ειδών. Ένα νησί που τους μαγεύει. Οι περιγραφές τους πάντα με ενθουσιασμό για το  συγκλονιστικό  τοπίο του Ανάβατου, την αίγλη που κρύβουν τα αρχοντικά του Κάμπου, τα εκπληκτικά μεσαιωνικά χωριά και μαστιχοχώρια, τις ιδιαιτερότητες των χωριών της Βόρειας Χίου.»

Ο Καρφάς 

Τα τελευταία χρόνια δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα τουριστικό προορισμό, αλλά ένα εγκαταλελειμμένο τοπίο,  που κάποτε είχε γνωρίσει τουριστική δόξα. Ιδιωτικά κτήρια που απέμειναν να ερημώνουν και να φαγώνονται από την αρμύρα της θάλασσας, χαλώντας την αισθητική του, κάγκελα ξηλωμένα και πεταμένα σε γωνιές, για να διευκολύνεται η είσοδος οχημάτων στον πεζόδρομο κ.ο.κ.. 

Η Ιλένια το έχει παρατηρήσει, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Καρφάς σήμερα χρειάζεται βοήθεια. Με τα κατάλληλα εφόδια μπορεί να εκτοξευτεί. «Ενδεχομένως θα μπορούσε να βοηθήσει μια αρχιτεκτονική επιτροπή. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια σε τουριστικές περιοχές που δημιουργούν εικόνα παρακμής του τόπου».

Οι λύσεις

Σημαντικό θεωρεί να υπάρχει επαρκής φωτισμός στους δρόμους του Καρφά, καθαριότητα, άνετα  πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια από κλαδιά δέντρων, κιόσκια παροχής πληροφοριών προς τους τουρίστες, συχνότερα δρομολόγια λεωφορείων και φυσικά δράσεις ανάδειξης του τόπου. Τα αυτονόητα. Τα οποία, δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να ανακαλύπτουμε από την αρχή…

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση