Οικονομία

29/10/18 14:25

τελ. ενημ.: 29/10/18 14:28

Μεταφορικό Ισοδύναμο| Απλοποιείται από σήμερα η διαδικασία για τις νέες επιχειρήσεις

Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα που η ΟΕΒΕ Χίου είχε εκφράσει, μέσω ανακοίνωσης  της, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην πρακτική χρήση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και είχε ζητήσει την άμεση απλοποίηση των διαδικασιών.

Το αίτημα φαίνεται πως εισακούστηκε, καθώς  ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιός, απεφάνθη την τροποποίηση στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος, τα οποία αφορούν στις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η ανάρτηση παραστατικών μεταφοράς με ψηφιακή μορφή από τις επιχειρήσεις αλλά ούτε και η αναγκαιότητα καταχώρησης των θαλάσσιων διαδρομών για τις μεταφορές εμπορευμάτων. Οι επιχειρήσεις, που συμμετέχουν στο μέτρο, πλέον, είναι μόνο υποχρεωμένες να καταγράψουν, στην πλατφόρμα, τα βασικά στοιχεία των παραστατικών και μόνο σε περίπτωση που περιληφθούν στο δείγμα διοικητικού ελέγχου, να αποστείλουν αντίγραφα αυτών.

Η διευκόλυνση αυτή αναμένεται να μειώσει στο μισό το χρόνο ολοκλήρωσης της αίτησης χρηματοδότησης αλλά και να εκμηδενίσει το όποιο οικονομικό κόστος θα επιβάρυνε ίσως τις επιχειρήσεις για την ψηφιοποίηση των παραστατικών.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση