2.6.2021 12:17

Καρφωμένος επιχειρηματικά ο Καρφάς εξαιτίας… της γραφειοκρατίας

Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι επιχειρηματίες του Καρφά, αναδεικνύει μέσα από δημόσια παρέμβασή του ο Σύλλογος Επαγγελματικών Καρφά- Αγίας Ερμιόνης- Μέγα Λιμνιώνα, καταγγέλλοντας λειτουργία με άνισους όρους σε σχέση με άλλες περιοχές.

Αιτία αποτελεί η γραφειοκρατική διαδικασία την οποία είναι αναγκασμένοι να υπομένουν οι επιχειρηματίες της περιοχής αφού για την παραχώρηση έκτασης στην παραλία πρέπει να υπογράψουν δύο συμβάσεις, μία με την ΕΤΑΔ και μία με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Ο Σύλλογος επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα διαμαρτύρεται εντονότατα, για άλλη μια φορά, εξαιτίας της ιδιότυπης ομηρίας με την οποία έρχεται αντιμέτωπος για πολλοστή φορά.

Μέλη του συλλόγου δεν μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά τις επιχειρήσεις τους και αναγκάζονται να λειτουργούν με άνισους όρους σε σχέση με άλλες περιοχές.

Έχουμε εδώ και πολλούς μήνες πριν ενημερώσει, αλλά δυστυχώς ούτε η πανδημία στάθηκε ικανή ώστε να αντιληφθούν οι ιθύνοντες σε τι κατάσταση έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες και να δοθεί έγκαιρη λύση.

Συγκεκριμένα, κομμάτι μέρους της παραλίας, μεταξύ των ιδιοκτησιών εστιατορίου Καρατζά έως πρώην Γιαμού ,ανήκει στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) και τα καταστήματα τα οποία βρίσκονται με πρόσωπο στον πεζόδρομο του Καρφά για να μπορούν να κάνουν χρήση της παραλίας (τοποθέτηση ξαπλώστρων, ομπρελών κλπ) πρέπει να συνάψουν 2 συμβάσεις!

Πρώτα με την ΕΤΑΔ και κατόπιν να επιδείξουν την σύμβαση αυτή στην Κτηματική Υπηρεσία ώστε να συνάψουν την δεύτερη και να έχουν το πολυπόθητο "πρόσωπο" στη θάλασσα!!

Φέτος και ενώ έχουν καταβληθεί τα ποσά από τους επαγγελματίες προς την ΕΤΑΔ, κολλάει η σύμβαση σε μία υπογραφή του "υπεύθυνου" της υπηρεσίας!

Έτσι οι επαγγελματίες αδυνατούν να κάνουν χρήση της παραλίας με αποτέλεσμα για άλλη μία χρονιά να φαίνεται η παραλία του Καρφά άδεια. Πολλοί Χιώτες και λίγοι τουρίστες που έρχονται δεν μπορούν να έχουν εξυπηρέτηση και αντίστοιχες παροχές. 

Θα πρέπει ο συγκεκριμένος χώρος να παραχωρηθεί στον Δήμο Χίου ώστε οι  επαγγελματίες να έχουν την δυνατότητα της άμεσης λύσης των προβλημάτων τα οποία προκύπτουν κάθε φορά. 

Λυπούμαστε για άλλη μία φορά διότι ο τρόπος αντιμετώπισης, στα ανυπέρβλητα πλέον εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν μέλη του συλλόγου μας, είναι ο γνωστός "από τον Άννα στον Καϊάφα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ