Οικονομία

21/12/17 20:31

τελ. ενημ.: 20/2/18 18:54

Εποχή υγραεριοκίνησης για τα οχήματα της Χίου

• ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΦΩΝ ΜΠΙΚΑ

21 Δεκεμβρίου 2017. Η μέρα είναι ιστορική για τη Χίο. Από σήμερα άλλαξε ο ενεργειακός χάρτης του νησιού μας, άρχισε  η νέα εποχή στην τροφοδοσία των καυσίμων. Το πρατήριο υγρών καυσίμων των αδελφών Παντελή, Βασίλη και  Σταμάτη Μπίκα στην οδό Βερίτη αρ. 63, στο φανάρι της διασταύρωσης με την οδό Ροδοκανάκη, τροφοδοτεί τα οχήματα με υγραέριο της εταιρείας ΕΚΟ gas.

Οφέλη

Τα οφέλη είναι πολλαπλά όχι μόνο για τους ίδιους και την πελατεία που περίμενε τόσα χρόνια να τροφοδοτηθεί με υγραέριο, αλλά για ένα ολόκληρο κύκλο επαγγελματιών που ωφελούνται από τις αλλαγές, για την οικονομία του νησιού, ακόμη και  τον τουρισμό μας, που δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί μόνο με τα κλασσικά καύσιμα.

«Είμαι τρία χρόνια εδώ, έχω ρεζερβουάρ με γκάζι και αναγκαζόμουνα να χρησιμοποιώ τα παλιά καύσιμα που είναι ακριβότερα», αναφέρει στον «π» πελάτης, ανακουφισμένος από τη νέα δυνατότητα τροφοδοσίας με υγραέριο.

«Επιτέλους», είπε άλλος, «είχα αυτή τη δυνατότητα και δεν μπορούσα να την εκμεταλλευτώ. Το γκάζι είναι φιλικότερο και για το περιβάλλον και κάνεις πολύ περισσότερα χιλιόμετρα», τόνισε ιδιοκτήτης τζιπ.

Φροντίδα

Οι τεχνικοί της εγκαταστάτριας εταιρίας ήταν συνεχώς εκεί και θα είναι ακόμη για μερικές μέρες. Φροντίζουν να λειτουργούν άψογα οι εγκαταστάσεις και απονέμουν τα εύσημα στους αδελφούς Μπίκα για τον επαγγελματισμό, τη φροντίδα και την τυπικότητα την οποία επιδεικνύουν.

Δοκιμές

Για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα, που αποτελεί ορόσημο για τα δεδομένα των καυσίμων κίνησης οχημάτων στο νησί μας, προηγήθηκαν πολλές μέρες τεχνικών δοκιμών, τήρησης των κανόνων ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα, έλεγχου του κυκλώματος διακίνησης και τροφοδοσίας,  θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των χειριστών των αντλιών και γενικά του χειρισμού και της λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Οι αδελφοί Μπίκα ευχαριστούν θερμά την  Περιφερειακή Ενότητα Χίου, τον αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, τον  θεματικό αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξενάκη, το Τελωνείο, την Πυροσβεστική και ιδιαίτερα τον Στ. Καπελαρίδη και τις Υπηρεσίες Συγκοινωνιών και Πολεοδομίας για την άριστη συνεργασία που οδήγησε σε αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα για τη Χίο. Ιδιαίτερα ευχαριστούν την εγκαταστάτρια εταιρεία «Σαμαράς και συνεργάτες» για το άψογο αποτέλεσμα. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση