11.5.2014 21:25

Και ο συνδικαλιστικός κατήφορος καλά κρατεί

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

Την πιο πειστική απάντηση στο βασικό ερώτημα της απόστασης των πολιτών από τις δράσεις των συνδικαλιστών σε τοπικό επίπεδο, αποτελεί τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους των συνδικαλιστικών φορέων της Χίου τις τελευταίες ημέρες.

Μετά την ανταλλαγή εξωδίκων μεταξύ της διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Χίου που εκπροσωπείται από το ΠΑΜΕ και της παράταξης «Προοδευτική Συνεργασία» που αποτελεί τη μειοψηφία στο Δ.Σ. του σωματείου σειρά είχε η ένσταση επί του αποτελέσματος των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο της προηγούμενης Πέμπτης και Παρασκευής.

«Τρομοκρατία και εκβιασμοί»

Σε νεότερη ανακοίνωσή της η «Προοδευτική Συνεργασίας» κάνει λόγο για «απειλές, αποκλεισμούς, εκβιασμούς και τρομοκρατία» στους κόλπους του Σωματείου Ιδιωτικού Υπαλλήλων κατά τη διάρκεια των εκλογών και με μοναδικό κριτήριο δικαιώματος ψήφου, όπως τονίζει, την κομματική ταυτότητα.

«Ενώ κατατέθηκαν εμπρόθεσμα 90 νέες αιτήσεις εγγραφής μελών στο Σωματείο προκειμένου να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, η απερχόμενη διοίκηση κατά πλειοψηφία απέρριψε παράνομα τις 79 αιτήσεις γιατί δεν αναφερόταν στην αίτηση ο τόπος εργασίας, κάτι που δε προβλέπετε ούτε από το καταστατικό του Σωματείου ούτε από το νόμο, με αποτέλεσμα να μην τους επιτρέπεται σήμερα να ψηφίσουν», σημειώνει η παράταξη, αναφέροντας δύο περιπτώσεις ατόμων που ψήφισαν μη όντας ιδιωτικοί υπάλληλοι γεγονός που στοιχειοθετεί σύμφωνα με την ανακοίνωση αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ