26.5.2020 15:08

Σύνδεση της Χίου με τη Μύκονο μέσω… Μεστών

Από τις 4 Ιουλίου ξεκινά το δρομολόγιο Πειραιάς, Μύκονος, Μεστά Χίου και Σίγρι Λέσβου

Παρά την αρχική απαισιοδοξία ότι λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί φέτος δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο Πειραιάς, Μεστά, Σίγρι, τελικά μάλλον τα νέα θα είναι ευχάριστα.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα stonisi.gr μέσα από σχετικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Παπαντώνη, η γραμμή θα ξεκινήσει το Σάββατο 4 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Συνολικά 10 θα είναι οι προσεγγίσεις, με μία διαφοροποίηση συγκριτικά με πέρυσι, αφού το πλοίο θα προσεγγίζει και το λιμάνι της Μυκόνου πριν καταπλεύσει στα Μεστά και εν συνεχεία στο Σίγρι.

Παρότι υπήρχε σκέψη από την Blue Star Ferries να δρομολογήσει το «Blue Star Patmos» στη συγκεκριμένη γραμμή, τελικώς κάτι τέτοιο δεν προχώρησε αφού το πλοίο είναι μακρύτερο, ενώ διαθέτει και διπλό καταπέλτη, κάτι που καθιστά δυσκολότερη την αγκυροβόλησή του στα μικρά λιμάνια των προορισμών του. Έτσι, και φέτος, την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά - Μυκόνου - Μεστών Χίου - Σιγρίου Λέσβου θα εκτελέσει το πλοίο «Blue Star Chios». Πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο που εκτέλεσε και πέρυσι τη γραμμή, με διαφορετικό όνομα (Nissos Chios).

Η ώρα αναχώρησής του από τον Πειραιά θα είναι 9:40 το πρωί και η άφιξή του στο λιμάνι του Σιγρίου υπολογίζεται, με την προσθήκη της Μυκόνου στους προορισμούς, στις 11:30 το βράδυ. Από το λιμάνι του Σιγρίου θα επιστρέφει στις 00:30 με κατεύθυνση αρχικώς τα Μεστά και εν συνεχεία τη Μύκονο, πριν καταπλεύσει στον Πειραιά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ