Ναυτιλία

8/12/18 16:44

τελ. ενημ.: 8/12/18 21:47

Δύο Χιώτες εφοπλιστές στους κορυφαίους της Ελληνικής Ναυτιλίας

Οι πρωταγωνιστές της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας οι Έλληνες εφοπλιστές  και τα  στελέχη των εταιρειών τόσο στη στεριά  όσο και στη θάλασσα συναντήθηκαν στο ετήσιο rendez-vous τους, στα  βραβείων Lloyd’s List-Greek Shipping Awards» 2018 .

Το  παρών έδωσαν όχι μόνο οι βραβευθέντες αλλά και πολλοί ακόμη επικεφαλής  μεγάλων ναυτιλιακών οίκων.

Στον  Συμεών Παληό, απονεμήθηκε το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής ( Lloyd's List / Propeller Club Lifetime Achievement Award) για την επί 50 χρόνια παρουσία του στην ναυτιλαική βιοηχανία. Επικεφαλής της εισηγμένης στη χρηματιστηριακή αγορά Diana Shipping η οποία διαθέτει στόλο από 50 μεγάλα φορτηγά πλοία αλλά και της επίσης εισηγμένη από το 2010 Diana Containerships.

«Αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμένα αλλά σε όλους τους συνεργάτες μου σε θάλασσα και στεριά, με τους οποίους πορεύτηκα και πορεύομαι σε μία πολύ δύσκολη αλλά ευχάριστη δουλειά. Οι χρηματιστηριακές αγορές στα οποίες έχουμε εισέλθει έχουν τρεις λέξεις. Είναι  η διαφάνεια, η σαφήνεια και η πειθαρχία. Χρειάζεται πειθαρχεία στη ναυτιλία αν θέλουμε να συνεχίσουμε και να πάμε μακρύτερα.»

Το βραβείο «Ναυτιλιακός Newsmaker της Χρονιάς» δόθηκε στην Αγγελική Φράγκου. Με πέντε εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στο  χρηματιστήριο, έχει στόλο  με πάνω από 200 πλοία ιδιόκτητα ή υπό διαχείριση.  Ο Όμιλος Navios έχει  ιστορία 70 χρόνων. Από βδομάδα η εισηγμένη στον χρηματιστήριο του Όσλο ναυτιλιακή Navios  Containership μπαίνει στην αμερικανική χρηματαγορά στο Nasdaq. Είναι μία από τις 20 μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

«Δεν είμαι σίγουρη γιατί πήρα το βραβείο αυτό. Μάλλον γιατί επιβιώσαμε  ενός  δύσκολου κύκλου της ναυλαγοράς» επεσήμανε η Ελληνίδα πλοιοκτήτρια. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση