26.11.2015 17:30

Ξεμένουμε και πάλι από καθαριότητα

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Κάθε άλλο παρά με το δεξί θα μπει το νέο έτος για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου αφού μαζί με το 2015 αποχαιρετά και μία σημαντική δύναμη εργαζομένων καθώς οι πεντάμηνες συμβάσεις τους λήγουν σταδιακά από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας η πεντάμηνη σύμβαση των πρώτων 36 εργατών λήγει στις 13 Δεκεμβρίου. Επειδή όμως δικαιούνταν συνολικά 10 ημέρες άδεια, τις οποίες ουδέποτε έλαβαν, θα σταματήσουν την εργασία τους στις 3 Δεκεμβρίου.

Η αποψίλωση της υπηρεσίας δεν σταματάει εκεί καθώς το αργότερο τέλος Φεβρουαρίου η Υπηρεσία θα έχει απομείνει με ελάχιστους υπαλλήλους αφού λήγει η σύμβαση και των υπολοίπων εργατών.

120.000 ευρώ για τη σάρωση της πόλης

Μπροστά στον κίνδυνο η πόλη και τα προάστια να παρουσιάσουν τη φετινή εικόνα εγκατάλειψης ο Δήμος προσανατολίζεται στην υπογραφή σύμβασης με ιδιώτη ύψους 120.000 ευρώ με κύριο έργο τη σάρωση της πόλης αλλά περιοχών στις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Μηνά, Καμποχώρων και Ομηρούπολης.

«Ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε την υπογραφή σύμβασης με ιδιώτη κι εγγράψαμε στον Προϋπολογισμό κονδύλι ύψους 120.000 ευρώ είναι γιατί φέτος ήρθαμε αντιμέτωποι με την αφερεγγυότητα του ΟΑΕΔ ο οποίος έστελνε συμβασιούχους όποτε ήθελε χωρίς να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες μας. Έτσι λαμβάνοντας την κατάσταση στα χέρια μας θα μπορέσουμε να κάνουμε και τον σχετικό προγραμματισμό», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ