11.9.2018 13:25

Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς

Υψηλός θα είναι για αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς καθώς όπως ενημερώνει με έγγραφό της η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - Ομάδα Έκδοσης Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών,  η Χίος, η Σάμος και η Ικαρία βρίσκονται στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλού  κινδύνου)

Για τον λόγο αυτό τα μέλη των αγροτικών, κτηνοτροφικών και μελισσοκομικών συλλόγων, καθώς και οι πολίτες  θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:  ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες  (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης) καθώς και χρήση υπαίθριων ψησταριών.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, παρακαλούνται οι πολίτες να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ