18.8.2018 14:10

Το χρονικό του μοιραίου ναυαγίου των Οινουσσών

Αγωνία για τον εντοπισμό του 23χρονου αγνοούμενου

Το πιο εφιαλτικό σενάριο επεφύλασσε η μοίρα για τους 4 επιβαίνοντες ενός αλιευτικού σκάφους που λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησαν από τη Χίο με προορισμό τις Οινούσσες. Σύμφωνα με τα στοιχεία το αλιευτικό σκάφος 4.50 μέτρων για λόγους που θα γίνουν γνωστοί κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας βυθίστηκε με αποτέλεσμα και τα 4 άτομα να βρεθούν στη θάλασσα. 

Από τις πρώτες καταθέσεις προέκυψε ότι η ώρα του ναυαγίου ήταν λίγο πριν χαθεί το φως του ήλιου δηλαδή μεταξύ 19:00 και 20:00 το βράδυ της Παρασκευής. 

Μέσα στο σκάφος επέβαιναν ο 68χρονος Π.Κ. (βρέθηκε νεκρός) μαζί με την 24χρονη κόρη του και τον 23χρονο γιο του καθώς και τον 59χρονο οικογενειακό τους φίλο Ι. Π.. 

Η επιχείρηση

Από το ναυάγιο του σκάφους μέχρι και την πρώτη διάσωση μεσολάβησαν περί τις 8 ώρες. Έτσι περί τις 03:00 τα ξημερώματα το αλιευτικό σκάφος “Παναγία Δέσποινα” ιδιοκτησίας του Σταμάτη Ζαννίκου εντόπισε την 24χρονη κόρη του 68χρονου σε θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών, σε σημείο που θεωρείται πολύ κοντά στο σημείο του ναυαγίου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συμμετείχαν όλα τα σκάφη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού 080, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, αλιευτικά σκάφη και θαλάσσια ταξί. 

Μία ώρα αργότερα το πλήρωμα του σκάφους 080 κατάφερε να εντοπίσει σώο τον 59χρονο Ι.Π. φίλο της οικογένειας ενώ λίγο πρις τις 09:00 το πρωί εντοπίστηκε νεκρός ο 68χρονος πατέρας των δύο παιδιών στην ίδια περιοχή. 

Μέχρι στιγμής παραμένει αγνοούμενος ο 23χρονος νέος για τον εντοπισμό του οποίου έχει στηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου καλά στην υγεία τους και από εκεί στο Νοσοκομείο του νησιού για την παροχή πρώτων βοηθειών και εξετάσεων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ