30.8.2018 13:25

Τελευταίο ταξίδι για τον Καπετάνιο που ένωσε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών ο καπ. Ξενοφών Μηνιώτης

Το όνομά του αποτέλεσε συνώνυμο με την έναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής που ένωσε τη Χίο με τον Τσεσμέ. Τα πλοία του, το «Καπετάν Σταμάτης», το «Χιόνη», το «Ψαρά», σε χρόνια δύσκολα συνέδεαν τη Χίο με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με τη Σάμο, τους Φούρνους, την Ικαρία, τους Λειψούς, πριν το σύστημα επιβάλει τους δικούς του όρους στους νησιώτες και τους αναγκάσει να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω… Πειραιά.

Τα χρόνια πέρασαν και οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες εξαφάνισαν τις μικρότερες, μαζί και τον στόλο του καπ. Ξενοφώντα Μηνιώτη, του ανθρώπου που πάλεψε τις θάλασσες και τα κύματα, προσφέροντας με τις δυνάμεις του όσα περισσότερα μπορούσε σε όσους παρέμειναν γαντζωμένοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο πατέρας του, Σταμάτης Μηνιώτης κατά την περίοδο της κατοχής μετέφερε κρυφά Χιώτες από το νησί στα μικρασιατικά παράλια προκειμένου να διαφύγουν προς τη Μέση Ανατολή.

Ο Ξενοφών Μηνιώτης, έφυγε στα 78 του χρόνια σκορπίζοντας θλίψη στη Χίο στο άκουσμα της είδησης.

Καλό ταξίδι καπετάνιε…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ