20.3.2015 18:20

Συστράτευση για ηλεκτρονική «θωράκιση» της Χίου

ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Με 20 άτομα επαγγελματίες πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ίντερνετ συναντήθηκε ο αντιδήμαρχος Δημ. Καράλης προκειμένου να συμβάλλουν με ιδέες στην προσπάθεια που καταβάλλεται σε διάφορα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες που για πρώτη φορά βρέθηκαν μεταξύ τους σε μια κοινή συνάντηση με συντονιστή το Δήμο, παρουσίασαν ο καθένας τις απόψεις του για το πως μπορεί ο Δήμος να ενισχύσει το ρόλο του ηλεκτρονικά, με τη βοήθεια των μέσων που διατίθενται.

Σε τρεις άξονες

Η συζήτηση, όπως υποστηρίζει ο Δημ. Καράλης, κινήθηκε σε τρεις ενότητες.

Πρώτος στόχος ήταν να διαπιστωθεί σε τουριστικό επίπεδο αν υπάρχουν πιθανότητες να ενισχυθεί ψηφιακά ο Δήμος, είτε χρησιμοποιώντας κάποιες ιδέες που ήδη τρέχουν, είτε να προκύψει κάποια κοινή ιδέα που θα μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του Δήμου ηλεκτρονικά.

Ο δεύτερος άξονας συζήτησης κινήθηκε γύρω από την ενεργοποίηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους δημότες. «Τα οφέλη από μια τέτοια συνάντηση δεν μπορεί να είναι άμεσα ορατά. Ξεχωρίζω τη δυνατότητα που παρείχαμε στους επαγγελματίες της πληροφορικής και της ψηφιακής δραστηριότητας να συναντηθούν για πρώτη φορά μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να μας προσφέρουν ιδέες πάνω στις ενότητες που συζητήσαμε. Από αυτή την πλευρά είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα», τονίζει ο Δημ. Καράλης.

Ο κυβερνοχώρος παρέχει άπειρες δυνατότητες και οι μετέχοντες στη συζήτηση κράτησαν σημειώσεις και ιδέες για να επανέλθουν.

Τέλος, συζητήθηκε και η δυνατότητα ο Δήμος να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις μέσω του ίντερνετ να εξάγουν μέρος ή ακόμη και τις δραστηριότητές τους, σε μια προσπάθεια πλήρους εξωστρέφειας του μέχρι σήμερα τρόπου λειτουργίας τους.    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ