27.11.2015 16:02

«Συνεχίζουμε να αναζητούμε επενδυτή…»

ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗ ΝΥΚΤΟΣ Η ΕΥΡΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΥΨΟΥΣ 6 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΞ

Στο υπέρογκο κόστος των 6 εκ. ευρώ σκοντάφτει η αναπαλαίωση του ΡΕΞ, σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που έδωσε,  ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης, απαντώντας στο προχθεσινό πρωτοσέλιδο του «π» σχετικά με το μέλλον του κτιρίου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος το πρόγραμμα «Jessica» στο οποίο είναι ενταγμένο το κτίριο προβλέπει δανειοδότηση και όχι χρηματοδότηση για την επισκευή του κτιρίου.

«Για να προχωρήσουμε στην επισκευή του ΡΕΞ μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα έπρεπε να «φεσώσουμε» τον Δήμο με δάνειο ύψους 6 εκ. ευρώ. Αυτό ειδικά σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης είναι αδύνατο. Συνεπώς θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ιδιώτες επενδυτές ώστε να αναλάβουν το κόστος του δανείου κι έπειτα να μπορέσουν να το διαχειριστούν», επεσήμανε ο ίδιος.

Με δεδομένο πάντως ότι το σχέδιο για χρηματοδότηση από ιδιώτη κάθε άλλο παρά ρεαλιστικό φαντάζει, ο Δήμος θα πρέπει να αναζητήσει άλλες λύσεις, πιθανά μέσα από τη νέα προγραμματική περίοδο.

«Εσφαλμένα πέρασε η εντύπωση ότι έχουμε εγκαταλείψει το έργο. Θα συνεχίσουμε και στο νέο ΕΣΠΑ να αναζητούμε ευκαιρίες για την αναπαλαίωσή του δεδομένου ότι πρόκειται για ένα κτίριο που μας ενδιαφέρει να αξιοποιηθεί», κατέληξε ο κ. Γδύσης, χωρίς να εξηγεί γιατί δύο χρόνια τώρα δεν έχει γίνει η παραμικρή δημόσια νύξη για την αξιοποίησή του.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ