22.2.2021 13:47

Στους δρόμους ολόκληρη η Αμανή για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

19 χωριά στην Βόρεια Χίο χωρίς ταχυδρομείο

Πλήγμα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και ένα επιπλέον βήμα στην απομόνωση του ευαίσθητου τμήματος της Βορειοδυτικής Χίου αποτελεί η απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στη Βολισσό.

Σε δηλώσεις της η Δημοτική Σύμβουλος της Αμανής Βιβή Ποταμούση εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, σημειώνοντας ότι, το κλείσιμο των ΕΛΤΑ θα δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες κυρίως στους ηλικιωμένους οι οποίοι πλέον θα αναγκάζονται να εξυπηρετούνται από την πόλη ή να μετακινηθούν στα Καρδάμυλα.

«Η ταύτιση των ΕΛΤΑ μόνο με την Βολισσό είναι αυθαίρετη καθώς εξυπηρετούν 19 χωριά» δήλωσε.

Κυρίως κοινωνικό είναι το θέμα που δημιουργείται καθώς οι δίαυλοι επικοινωνίας των κατοίκων των μικρών κοινοτήτων θα σταματήσουν να υπάρχουν.

Μία γροθιά απέναντι στην νέα απόφαση των ΕΛΤΑ θα είναι οι κάτοικοι της Αμανής, της Βολισσού αλλά και των Καρδαμύλων καθώς σχεδιάζουν κινητοποίηση την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 08:30-12:30 στην διασταύρωση «Αγιομαρκελλάκι», της Βολισσού.

«Πιστεύω ότι θα εισακουστεί η αντίδραση μας γιατί έχει γίνει κατανοητό και κεντρικά ότι είναι ένα πρόβλημα που αφορά ένα μεγάλο μέρος του Πληθυσμού», ανέφερε η ίδια. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ