24.5.2013 10:04

Στην Αθήνα η Β΄Λυκείου του Λιβανείου Καρδαμύλων

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

Τα Λύκεια των Καρδαμύλων -Λιβάνειο ΕΠΑΛ και ΓΕΛ - οργάνωσαν  για τους μαθητές -ιες της Β΄τάξης, με συνοδούς καθηγητές την Μαρία Φράγκου και την Γεωργία Παπαλαμπροπούλου, διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στον Πειραιά.
Σε μια εποχή που η επαγγελματική αποκατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε αναλυτικά με τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν και να ενημερωθούν από κοντά για τον κόσμο της ναυτιλιας με άμεσο και αξιόπιστο τρόπο. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας ευχαριστήρια και παράλληλα τα συγχαρητήρια στην εταιρεία GasLog Ltd , τον πρόεδρο της κ. Πήτερ Γ. Λιβανό, τον γενικό διευθυντή κ. Θεόδωρο Κατεμίδη  για την κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης των μαθητών ( 18 άτομα) και των δύο συνοδών καθηγητών από και προς τη Χίο, τη διαμονή και τη σίτιση σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο του Πειραιά. Παράλληλα, να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον καπετά Mιχάλη Μπουρέκα, απόφοιτο του σχολείου μας για την αμέριστη βοήθειά του στην πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής.
Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν το παρακάτω:
Την πρώτη μέρα φτάσαμε στο λιμάνι του Πειραιά και κατευθυνθήκαμε προς την Ακτή Μιαούλη, όπου πρώτος σταθμός υπήρξε ο  Νηογνώμονας  Lloyds   Register και αμέσως μετά η περιβαλλοντική ενημέρωση απο τη HELMEPA, δια στόματος της καταπληκτικής Καρδαμυλίτισας ωκεανολόγου Μαρίας Κτιστάκη. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και   η ναυτιλιακή εταιρεία GasLog (πρώην Serres) εκεί, μας περίμενε ο καπετάν Μιχάλης Μπουρέκας, ο οποίος μας ενημέρωσε διεξοδικά για τα ναυτιλιακά επαγγέλματα . Ο καπετάν Μιχάλης κέρδισε, για μια ακόμα φορά, τους μαθητές με την αμεσότητα, την ευγένεια και το πατρικό ενδιαφέρον του. Στη συνέχεια μεταβήκαμε μαζί του στο εστιατόριο της εταιρείας, προσφορά της οποίας, ήταν και το μεσημεριανό μας γεύμα.
Κατόπιν, κατευθυνθήκαμε στην οδό Αγίου Νικολάου  στα γραφεία της North of England P&I Association. Στην   North of England μας περίμενε ο κ. Ιωακείμ Καλλίκης , ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση μας. Απολαύσαμε μια εξαιρετική παρουσίαση του ρόλου του P&I στον τομέα της ασφάλισης. Ο  κ. Ιωακείμ Καλλίκης μας κάλυψε τα έξοδα της μεταφοράς μας απο και προς το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.
Την επόμενη μέρα  το «ναυτιλιακό» μας ταξίδι συνεχίστηκε, με την επίσκεψή μας στο Κέντρο επιχειρήσεων και θαλασσίας διάσωσης του υπουργείου  Εμπορικής  Ναυτιλίας και Αιγαίου. Μας έγινε ενδελεχής  ενημέρωση απο τους  αξιωματικούς των σωμάτων του  ρόλου και τρόπου λειτουργίας του κέντρου, παράλληλα δε μας  υποδέχθηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας  και Αιγαίου κ. Μουσουρούλης.  Ακολούθησε η επίσκεψη μας στο ιστορικό  πλοίο- μουσείο Hellas Liberty, όπου τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την περιήγηση τους  στο πλοίο μνημείο και τη ξενάγηση τους απο τον καπετά Βαγγέλη Κούζιλο.
Η τελευταία μας επίσκεψη ήταν στο Cosmos Nautical Training Centre. Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού κέντρου πραγματοποιήθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ο οποίος μας έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και να κατανοήσουμε πόσο απαραίτητη είναι σήμερα η συνεχής εκπαίδευση των ναυτικών. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τον προσομοιωτή γέφυρας, ως εργαλείο μάθησης για τους πλοιάρχους, τον λεγόμενο Bridge/Manoeuvring Simulator.
Τα οφέλη που αποκομίσαμε από τις άκρως ενημερωτικές αυτές επισκέψεις ήταν πολλά και καθοριστικά θα λέγαμε για την επιλογή του επαγγέλματος των μαθητών. Μέσω αυτής της ευκαιρίας κατανοήσαμε και λύσαμε απορίες για θέματα της ναυτιλίας, γνωρίσαμε ανθρώπους με μεράκι που ασχολήθηκαν με τους μαθητές προσφέροντας τις γνώσεις και εμπειρίες τους με  κατανόηση και αγάπη χωρίς να λογαριάζουν κόπο και χρόνο. Μαθητές και καθηγητές τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Σημ. Την επιστολή απέστειλαν στον "π" οι καθηγητές Γ. Λιγνός και Δημ. Λευκαδίτης.
      

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ