27.3.2018 22:37

Στην Ιταλία το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, μαθητές και μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χίου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών: Δέσποινα Αρμενάκη, Κορίνα Αϊβαλιώτη και Στέλλα Φραγκούλη ταξίδεψαν στην πόλη Ορτόνα της Ιταλίας, όπου συνάντησαν αποστολές μαθητών και εκπαιδευτικών των χωρών συνεργασίας (Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία και Πολωνία).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε ιταλικές οικογένειες, συμμετείχαν σε σχολικές δραστηριότητες και γνώρισαν ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα δημιουργώντας νέες φιλίες. Το πρόγραμμα φέρει  τίτλο  «Inclusive Learning for Students» και έχει στόχο την ένταξη των μαθητών στη μάθηση μέσα από την εφαρμογή εναλλακτικών στρατηγικών διδασκαλίας όπως είναι η αλληλοδιδακτική, η μέθοδος πρότζεκτ και η ομαδοσυνεργατική διδασκαλία.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

Tags: Erasmus

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ