20.3.2015 12:24

Σεμινάριο Μετεωρολογίας για ναυτικούς από το Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος"

 

Σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας για επαγγελματίες ή δόκιμους αξιωματικούς γέφυρας εμπορικών πλοίων
θα πραγματοποιήσει το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» στις 25 & 26 Απριλίου στους χώρους του ιδρύματος. 

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση την ευθύνη διεξαγωγής του σεμιναρίου που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Χίο έχει η εταιρία MeteoMarine. 

"Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Νικόλαος Μαζαράκης, καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο Δρ. Νικόλαος Μαζαράκης έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 4500 ώρες διδασκαλίας στο αντικείμενο της Ναυτικής Μετεωρολογίας ενώ ήταν καθ/της στο Κ.Ε.Σ.Ε.Ν./Πλοιάρχων για 7 χρόνια. Στο παρελθόν ως μετεωρολόγος, έχει συνεργαστεί με μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια. Αρθρογραφεί στο περιοδικό σκάφος ενώ παράλληλα διοργανώνει σεμινάρια σε μεγάλες εταιρίες αλλά και ομίλους. Για αναλυτικό βιογραφικό πατήστε εδώ.

Η 1η μέρα του σεμιναρίου είναι αφιερωμένη στον τρόπο ανάγνωσης των χαρτών επιφανείας (facsimile) και των κυματικών χαρτών. Μέσα από πλήθος παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν όχι μόνο να διαβάζουν τους χάρτες καιρού που λαμβάνουν στο καράβι αλλά και τον τρόπο να δουλεύουν με αυτούς, αποφεύγοντας έτσι τις επικίνδυνες καιρικές καταστάσεις και σχεδιάζοντας την πορεία τους με ασφάλεια και σιγουριά.

Η 2η μέρα είναι αφιερωμένη στις σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν για να λαμβάνονται όλες οι επίσημες μετεωρολογικές πληροφορίες στο καράβι μέσω e-mail. Έτσι αναλύονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι με τις οποίες ο ναυτικός μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην πρόγνωση του καιρού, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν είναι.

Για εγγραφές έως και τις 31 Μαρτίου 2015, παρέχεται έκπτωση 40%.".

Για περισσότερες πληροφορίες – εγγραφές επισκεφτείτε τη σελίδα www.meteomarine.gr, ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα +30 210 5766859 & +30 697 8052622 


Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ