17.5.2013 13:30

Σε πλειστηριασμό τα φάρμακα της Φαρμακαποθήκης

ΜΕ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΥΛΙΚΑ ΑΞΙΑΣ 160.000 ΕΥΡΩ

Μαύρα μαντάτα και πάλι για τους Χιώτες φαρμακοποιούς που παρακολουθούν πλέον την εκποίηση των όποιων περιουσιακών στοιχείων είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν από κοινού τα τελευταία χρόνια.

Στις 5 Ιουνίου ενώπιων συμβολαιογράφου της Χίου θα διεξαχθεί η Έκθεση Αναγκαστικής Κατάσχεσης Κινητών Πραγμάτων για την ΣΥ.ΦΑ.Χίου, με επισπεύδουσα την Ανώνυμη Εταιρία Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη ΣΥΝ.ΦΑ Α.Ε..

Στνο πλειστηριασμό θα βγουν κινητά πράγματα (φάρμακα και υποφάρμακα) τα οποία έχουν εκτιμηθεί στο ποσό των 157.674,53 ευρώ και αποτελούν 1758 τεμάχια.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη διαδικασία που ξεκινά στην υπόθεση της Φαρμακαποθήκης από τότε που παρουσιάστηκαν τα πρώτα σύννεφα στην οικονομική της λειτουργία που δοήγησε στη συνέχεια και στην παύση της.

“Ούτε ανακοπή”

Οι φαρμακοποιοί καταλογίζουν ευθύνες για το γεγονός ότι σε αυτή την πρώτη διαδικασία που ξεκινά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου (έχει παραιτηθεί αναφέρει ανέφερει ο ίδιος σε συζητήσεις) θα έπρεπε να έχει γίνει αίτηση ανακοπής της κατάσχεσης. “Κανονικά αυτό συμβαίνει σε τετοιες περιπτώσεις. Όμως εξ΄ όσων γνωρίζουμε κάτι τέτοιο δεν έχει ζητηθεί γι’ αυτό και προχωρά η διαδικασία. Είναι λυπηρό να συμβαίνει αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με κάθε κόστος, κάτι για το οποίο η πλειοψηφία των φαρμακοποιών έχουμε αποφασίσει να κινηθούμε πλέον δυναμικά”, αναφέρει φαρμακοποιός στον “π”.

Οι διεκδικήσεις

Η αξία από την κατάσχεση των φαρμάκων δεν θα πάει απευθείας στον μειοδότη του πλειστηριασμού. Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, από την πώλησή τους προκύπτουν διάφορες διεκδικήσεις. Ένα μέρος ενδεχόμενα θα οδηγηθεί στις απαιτήσεις του Δημοσίου, ενώ οικονομικές αξιλώσεις ενδέχεται να προβάλλουν τόσο οι πρώην εργαζόεμνοι όσο και οι φαρμακοποιοί.

“Δεν είδε η Εισαγγελεία”

Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι το θέμα άπτεται Εισαγγελικής διερεύνησης κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει παρά την γνωστοποίηση και τη δημοσιότητα του θεματος. “Από όσα αντιληφθήκαμε η Εισαγγελία θεωρεί ότι το ζήτημα δεν χρείζει περαιτέρω ελέγχου. Επομένως είναι ευθύνη δική μας να δοηγήσουμε τα πράγματα στη Δικαιοσύνη μέσα από τις νομικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε τις επόμενες ημέρες”.  δηλώνουν.

“Δεν ξέρουμε, έχουμε εμπιστοσύνη”

Αναφορικά με την κατάσχεση και την αξία των φαρμάκων, οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν εκτίμηση και εικόνα των υλικών που βγαίνουν στον πλειστηριασμό. “Έχουμε εμπιστοσύνη στον εκτιμητή και πιστεύουμε ότι είναι ακριβώς αυτά που αναφέρει. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε επί του παρόντος την εκτίμηση που έχει γίνει, αλλά δεν γνώριζε και κάποιος ακιρβώς τι υπήρχε μέσα πριν η αποθήκη σφραγιστεί”.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ