24.11.2015 15:49

Ψίχουλα για να φτιαχτεί το χάος

ΜΟΝΟ 12.000 ΕΥΡΩ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ

Σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων και της απαράδεκτης εικόνας που παρουσιάζει τα τελευταία δύο χρόνια η αίθουσα επιβατών του Τελωνείου, αποτελεί η πρόθεση του Δήμου να δαπανήσει, μέσω του Λιμενικού Ταμείου, το ποσό των 12.000 ευρώ για τις απολύτως αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες. 

Την ώρα που ο αντίστοιχος χώρος του γειτονικού Τσεσμέ ετοιμάζεται για επέκταση μέσα στο προσεχές έτος, στη Χίο ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο που θα συνδεθούν το κτίριο της παλιάς Ιχθυόσκαλας με τον υπάρχοντα χώρο.

Όλα αυτά, με ανοιχτό τον κίνδυνο, όταν επιτέλους γίνουμε… Τουρκία, να μην υπάρχουν πλέον Τούρκοι επισκέπτες.

Η μελέτη προβλέπει τη στεγανοποίηση της οροφής, την εσωτερική επισκευή των σοβάδων κι επιμέρους βάψιμο του κτιρίου καθώς και επιδιορθώσεις ηλεκτρολογικής φύσεως.

Διερεύνηση και για την παλιά ιχθυόσκαλα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου προτίθεται από τις αρχές του νέου έτους να εκκινήσει τη διαδικασία εκπόνησης μελέτης για την αποκατάσταση της παλιάς ιχθυόσκαλας.

«Αν καταφέρουμε να εκπονήσουμε αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρολογική μελέτη για το κτίριο της παλιάς ιχθυόσκαλας τότε θα μιλάμε για ολική ανάπλαση του χώρου. Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν θα μπορέσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να εκπονήσει τις συγκεκριμένες μελέτες ή θα τις αναθέσουμε σε ιδιώτη μελετητή», δήλωσε στον «π» ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρης σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν δεν προχωρήσει η αξιοποίηση της παλιάς ιχθυόσκαλας, θα εκπονηθεί ολοκληρωμένη μελέτη για τη συνολική ανάπλαση του Τελωνείου στις αρχές του 2017.

Όπως πάντως ξεκαθάρισε ο κ. Μπελέγρης η ανάπλαση του Τελωνείου είναι σε άμεση συνάρτηση με τη συνέχιση των μεγάλων τουριστικών ροών από τα έναντι τουρκικά παράλια.

«Θα πρέπει να δούμε πως θα κινηθούν οι ροές το επόμενο διάστημα ώστε πρώτα από όλα να διασφαλίσουμε ότι δεν θα δώσουμε χιλιάδες ευρώ για ένα κτίριο που εν τέλει δεν θα έχει τη χρήση που αναμέναμε», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ