15.5.2015 13:43

«Πρώτα μισθοί και συντάξεις και μετά ο Περιφερειακός» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΗΝ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ

Η γενικότερη έλλειψη ρευστότητας από τη μία αλλά και προτεραιότητες που δίνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν στην διακοπή των εργασιών του πρώτο τμήματος του Περιφερειακού στον Παρθένη ενώ και περίπου 15 ημέρες.

Οι δεσμεύσεις του Υπουργείου ότι οι 500.000 ευρώ που οφείλονται στον εργολάβο θα καταβάλλονταν τη Δευτέρα, τελικά αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου με αποτέλεσμα η Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι και σήμερα Παρασκευή να μην έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα.

Αναφερόμενος στο θέμα ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους καθυστερήσεις θέτουν την ολοκλήρωση του έργου εντός χρονοδιαγράμματος, δηλαδή μέχρι 31.12 σε κίνδυνο.

Αν μέχρι τότε ο Περιφερειακό δεν έχει τελειώσει τότε ο Δήμος θα κληθεί να αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου με ίδιους πόρους.

Στην ίδια μοίρα πάντως βρίσκεται και το τέταρτο τμήμα που καταλήγει στην παραλιακή του Βροντάδου. Κι αυτό διότι κι εκεί δεν υπάρχουν χρήματα προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις που θα προκύψουν από τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις.

Αναφορικά πάντως με την αιτία της καθυστέρησης πληρωμής του εργολάβου ο κ. Γδύσης απάντησε ότι η επίσημη ενημέρωση που έχει από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή είναι ότι ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και μετά να δώσει βάση στις υπόλοιπες πληρωμές. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ