9.8.2018 11:40

Προγράμματα εξωστρέφειας από το Κ.Η.Φ.Η

To   Κέντρο Ημερησίας   Φροντίδας Ηλικιωμένων  (Κ.Η.Φ.Η)   του Δήμου Χίου, υλοποιεί προγράμματα εξωστρέφειας   για τους    εξυπηρετούμενους   ηλικιωμένους της δομής.

Στα πλαίσια λοιπόν των δραστηριοτήτων του  ΚΗΦΗ   λειτουργεί και η ομάδα «Διαβάζω για τους άλλους»,  της οποίας βασικός στόχος είναι η στήριξη του δικαιώματος στην ανάγνωση και την ισότιμη πρόσβαση σε ότι έχει να προσφέρει η συγγραφική ιστορία ανεξάρτητα από την ηλικία ή την όποια ιδιαιτερότητα του αποδέκτη.

Παράλληλα  στις 6 Αυγούστου  πραγματοποιήθηκε και ενημερωτική εκδήλωση στο χώρο του ΚΗΦΗ, από τον ιατρό της δομής   Εμμανουήλ Πάσσα  σχετικά με την αντιμετώπιση του ζακχαρώδη διαβήτη τύπου II και της υπέρτασης.

Η συμμετοχή των εθελοντών συμπολιτών μας  στις δράσεις του ΚΗΦΗ  είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πρόσφατα οι ηλικιωμένοι δέχτηκαν τις

υπηρεσίες  καλλωπισμού που προσέφερε η εθελόντρια  κομμώτρια κ.Βιβή Μίτη

Ως γνωστό  το ΚΗΦΗ  είναι μία σύγχρονη δομή ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων που στοχεύει στην παροχή οργανωμένης κοινωνικής φροντίδας

Λειτουργεί με ειδικευμένο προσωπικό ( κοινωνικό λειτουργό , νοσηλεύτρια ,κοινωνικό φροντιστή και  βοηθητικό προσωπικό) παρέχοντας οργανωμένες υπηρεσίες όπως είναι η πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα , η κοινωνική ψυχολογική στήριξη, αποσκοπώντας στην παραμονή των ηλικιωμένων στο οικείο κοινωνικό περιβάλλον ,στην διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, και στην αποφυγή  ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το ΚΗΦΗ  Χίου βρίσκεται στην Ευρετή επί της οδού Ηρακλείτου 2 και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από 7πμ έως 15μμ. Πληροφορίες  στο τηλ 22710-81025 Κ. Αμέντα Ελένη

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ