2.8.2018 10:51

Πολύωρη επιχείρηση απεγκλωβισμού μεταναστών στα Ψαρά

Γέφυρα σωτηρίας 65 προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που προσάραξε σε βράχια Βορειοδυτικά των Ψαρών, έστησαν Λιμενικοί και Αστυνομικοί της Χίου με σκοπό τον απεγκλωβισμό τους.

Όλα ξεκίνησαν στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης όταν μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος ενημέρωσαν μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, ότι το σκάφος έχει προσαράξει στη Βόρεια Χίο.

Έπειτα από αρκετή ώρα αναζήτησης οι μετανάστες εντοπίστηκαν σε απότομη πλαγιά των Ψαρών με την πρόσβαση να είναι εξαιρετικά δύσκολη από τη στεριά εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής αλλά και από τη θάλασσα εξαιτίας του δυνατού αέρα.

Σε πρώτη φάση με την τιτάνια προσπάθεια των λιμενικών απεγκλωβίστηκαν διά θαλάσσης 18 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Ψαρών ενώ το πρωί της Πέμπτης συνεχίστηκε ο απεγκλωβισμός των υπολοίπων ατόμων αυτή τη φορά από την ξηρά μέσα από συντονισμένη επιχείρηση Λιμενικού και Αστυνομίας.

Η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης. Όλα τα άτομα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Ψαρών και αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Χίου με το Π.Α.Θ. 080 του Λιμενικού.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ