8.8.2018 12:18

«Ποιος δεν θέλει το seatrac;»

Ανακοίνωση του Π.Σ.ΑμεΑ. για τις διαδοχικές καταστροφές του seatrac

Οι επανειλημμένες καταστροφές που γίνονται στο μηχάνημα του seatrac, που για 2η χρονιά λειτουργεί στην παραλία της Δασκαλόπετρας, δεν μπορούν να θεωρηθούν πλέον τυχαίες. Η τελευταία όμως ήταν τόσο μεγάλη που το έθεσεεκτός λειτουργίας για 2 ημέρες (Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Αυγούστου).

Η αυτοψία έδειξε ότι κάποιος έκοψε τα καλώδια που κινούν ή σταματούν την κίνηση προς και από τη θάλασσα, πράγμα που σαφώς οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς. Ο Δήμος Χίου, που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του seatracκαι ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ, με τη συνεργασία του οποίου αποδείχτηκε η χρησιμότητα και η ωφέλεια που προσφέρει στα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, πέραν της αγανάκτησης για την ταλαιπωρία που αυτά υφίστανται, πρέπει πλέον να ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα και να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για φθορά δημόσιας περιουσίας και καταπάτησης του δικαιώματος πρόσβασης στη θάλασσα με τον εν λόγω μηχανισμό.

Έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές τους λουόμενους στη συγκεκριμένη παραλία να μη σέβονται τις εγκαταστάσεις του seatrac, να το χρησιμοποιούν άσκοπα, να μην αποτρέπουν τα παιδιά να παίζουν στο διάδρομο και την καρέκλα, να χρησιμοποιούν το ντουζ και τα αποδυτήρια και να αντιδρούν βίαια στην όποια παρατήρηση τους γίνεται και με περισσό θράσος να υποστηρίζουν τα «καμώματά» τους.

Αν όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν έλλειψη πολιτισμού και παιδείας, τότε τι είναι;

Δεν μπορούμε να θεσμοθετήσουμε ηθικούς νόμους.

Μπορούμε όμως εφαρμόζοντας τους νόμους να κατευθύνουμε τη συμπεριφορά!

Και αυτό θα  κάνουμε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ