16.9.2014 19:54

Ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή στον Χρυσαυγίτη του ντοκιμαντέρ του Channel 4

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλλε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρο Πλωμαρίτη. Η ποινή του επιβλήθηκε για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου (ν. 927/79) μετά τα όσα είχε δηλώσει κατά μεταναστών μιλώντας στο ντοκυμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού Channel 4.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση την οποία το δικαστήριο υιοθέτησε ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να μιλά απαξιωτικά κατά μεταναστών σε ντοκυμαντέρ του Channel 4. Χαρακτηριστικά κατά τον εισαγγελέα μάλιστα «εκφράστηκε δημόσια με τρόπο που παρακινούσε σε πράξεις βίας και μίσους κατά ανθρώπων άλλης φυλής».

Πρόκειται για το χρυσαυγίτη που εμφανιζόταν σε ντοκιμαντέρ του καναλιού Channel 4 να μιλάει με υποτιμητικό τρόπο εναντίον αλλοδαπών («θα σας κάνω σαπούνι»,«υπάνθρωποι», «μιάσματα» κ.ά.). 

Απολογούμενος ωστόσο ενώπιον του δικαστηρίου ο Αλ. Πλωμαρίτης εμφανίστηκε προκλητικός υποστηρίζοντας ότι μίλησε κατ' αυτόν τον τρόπο διότι του έγιναν γελοίες ερωτήσεις «και κάναμε πλάκα και γελάγαμε». Μάλιστα, αν και σε προηγούμενη ερώτηση υποστήριξε πως τα απαξιωτικά λόγια του αφορούσαν σε λαθρομετανάστες, απολογούμενος ανέφερε πως τελικά όσα ειπώθηκαν αφορούσαν σε αριστερούς.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι το βίντεο στο μεγαλύτερο μέρος τους αποτελεί προϊόν υποκλοπής καθώς όπως ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Γεωργούση να σταματήσει τη μαγνητοφώνηση, αλλά ο ίδιος συνέχισε να τραβάει παρανόμως. «Η συζήτηση δεν ήταν δημόσια, αλλά ιδιωτική» είπε ο κατηγορούμενος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ