5.1.2015 15:39

Ποιες ημέρες θα είναι κλειστά τα δικαστήρια λόγω εκλογών

Αναστέλλουν τις εργασίες του κατά την περίοδο από 22 έως 27 Ιανουαρίου τα δικαστήρια της χώρας, λόγω των εθνικών εκλογών στις 25 του μήνα.

Αυτό αναφέρει η επείγουσα εγκύκλιος που έστειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης στους Προέδρους των Ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, τους Προϊσταμένους των Εφετείων, Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εργασίες των Δικαστηρίων επιβάλλεται να ανασταλούν δύο εργάσιμες ημέρες πριν από τη διενέργεια των εκλογών και δύο εργάσιμες ημέρες μετά τη διεξαγωγή τους, δηλαδή από 22/1/2015 έως και 27/1/2015, πλην του Πρωτοδικείου της Αθήνας όπου η αναστολή εργασιών θα ισχύσει για μία ακόμη ημέρα, ήτοι έως και τις 28/1/2015.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα επιβάλλεται να ανασταλεί και η διενέργεια των πλειστηριασμών.

Από την αναστολή εξαιρείται η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Εφετείων (εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Ιανουαρίου), καθώς και η εκδίκαση κακουργημάτων όταν λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ