15.10.2018 15:25

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ | Μία τεράστια αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα της ΒΙ.ΑΛ.

Ξέφυγαν για λίγο από την κόλαση του hotspot και βρέθηκαν στα μαθητικά θρανία 40 παιδιά που διαμένουν στο Κ.Υ.Τ.

Διαψεύστηκαν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο όσοι μέχρι και λίγες ώρες πριν πόνταραν στη δημιουργία σκηνικού έντασης με αφορμή την πρώτη ημέρα λειτουργίας των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων σε 5 σχολεία του νησιού.

Παρά τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες και τους ακραίους χαρακτηρισμούς που διατυπώθηκαν σε βάρος όσων γονέων διατύπωσαν ενστάσεις και απορίες για τη λειτουργία των Δ.Υ.Ε.Π., το μεσημέρι της Δευτέρας η Χίος αγκάλιασε αδιαμαρτύρητα τα προσφυγόπουλα αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι αποτελεί ένα νησί που δεν έχει ξεχάσει τις καταβολές του.

Ο «π» βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Κάμπου εκεί όπου αναπτύχθηκαν έντονα συναισθήματα, γέλια και δάκρυα κατά την υποδοχή των 4 πρώτων μαθητριών.

Από κοντά ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής, οι δάσκαλοι του Σχολείου, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου Σπ. Σταυράτη αλλά και στελέχη του Υπ. Παιδείας.

Σε δηλώσεις του οι Δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου ενστερνίστηκαν το προβληματισμό των γονέων, σημειώνοντας όμως ότι πλέον πρέπει να αφήσουν το εκπαιδευτικό έργο στα χέρια των Δασκάλων της Χίου.

Εμπιστοσύνη στη διαδικασία από μέρους της χιώτικης κοινωνίας συνέστησε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αρ. Κελεπερτζής ενώ στο εγχείρημα του Υπ. Παιδείας αναφέρθηκε το στέλεχος του τομέα Εκπαίδευσης Προσφύγων Βασιλική Κατριβάνου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ