3.2.2020 7:31

Περπάτησαν στα ιστορικά μονοπάτια του Δρίμακου


Μία από τις πλέον ιστορικές διαδρομές της Χίου που είναι συνδεδεμένη με τη φυσιογνωμία του Δρίμακου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Αίπος στην πεζοπορική διαδρομή που διοργάνωσε ο Σύλλογος "Φίλοι Μονοπατιών Χίου".

Η διαδρομή ξεκίνησε από το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Φλώρι όπου συναντήσαμε ένα αρχαίο Αλώνι. Στη συνέχεια περπατήσαμε κάτω από 5 αιωνόβιους Δρυς και φτάσαμε σε μία μικρή σπηλιά, το χαμόσπηλο όπου μέσα υπάρχει η παλιά τσοπάνικη μάντρα όπου έμενε μία κτηνοτροφική οικογένεια. Μετά από το χαμόσπηλο ανηφορίσαμε στο παλιό μονοπάτι του Δρίμακου που οδηγεί στο Ρημόκαστρο.

Εκεί κατά τη διάρκεια του διαλείμματος η αρχαιολόγος Δέσποινα Τσαρδάκα μίλησε για την ιστορική αξία του Αίπους και συγκεκριμένα για το Ρημόκαστρο, ενώ η φιλόλογος Αθηνά Ζαχαρού-Λουτράρη μίλησε για την ιστορία του Δρίμακου, του πρώτου κοινωνικού επαναστάτη της Ανθρωπότητας που έζησε στα μέρη αυτά. Στη συνέχεια περπατήσαμε για 300 μέτρα στο ίχνος της αρχαίας ελληνόστρατας και κλείσαμε την διαδρομή μας περπατώντας για 1 χλμ κάτω από 15 αιωνόβιους δρυς όπου οδηγηθήκαμε στην αρχή της διαδρομής, τον Άγιο Γεώργιο στο Φλώρι. Πρόκειται για μία κυκλική πεζοπορική διαδρομή, μέτριας δυσκολίας με μήκος 6 χλμ. 

Στο τέλος της πεζοπορικής διαδρομής ο Σύλλογος "Φίλοι Μονοπατιών Χίου" έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα του ευχαριστώντας όλους τους εθελοντές όπου βοηθούν στον καθαρισμό και τη διατήρηση των πεζοπορικών διαδρομών της Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ