17.6.2022 13:47

Πανελλήνια Ημέρα Δράσης των ΑμεΑ - Συμμετοχές και καλέσματα

ΑΔΕΔΥ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ - ΤΑ ΑμεΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙΑΔΕΣ

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τα Σωματεία της δύναμής του να στηρίξουν την πανελλαδική μέρα δράσης για τα ΑμεΑ, αύριο, Σάββατο 18/6 στις 10:30πμ στην πλατεία Βουνακίου. Για τη Χίο η συμβολική αυτή μέρα, να μετατραπεί σε βήμα διαμαρτυρίας - διεκδίκησης και ταυτόχρονα καταδίκης της πολιτικής που εμπορευματοποιεί την υγεία του λαού, καταδικάζοντάς τον στην ακρίβεια, στους αδυσώπητους ανταγωνισμούς και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Καλούμε σε άμεση δράση ώστε να δοθεί τώρα λύση στη λειτουργία του μαστογράφου, του αξονικoύ και μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο. Να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείου και η ΠΦΥ με βάση τα αιτήματα του σωματείου του ΣΕΣΝΟΧ των εκπροσώπων των ΑμεΑ στο Β. Αιγαίο και τη Χίο. Η κατάσταση αυτή είναι διαχρονική, αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις.

Οι νησιώτες απαιτούν να ζήσουν στα νησιά τους απολαμβάνοντας όλες τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης στην Υγεία χωρίς να επωμίζονται έξοδα και ταλαιπωρία στην ιδιωτική υγεία και σε ταξίδια.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

Στο πλαίσιο της της Πανελλαδικής ημέρας δράσης των ΑΜΕΑ και ως συνέχεια της υποβάθμισης της υγείας μας,γεγονός που έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει,ο σύλλογός μας συμμετέχει στην κινητοποίηση του Σαββάτου 18/6/22 και ώρα 10.30 στην πλατεία Βουνακίου και καλούμε τα μέλη μας ,καθώς και όλες τις γυναίκες που παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα , να παρευρεθούν και να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που υποβαθμίζει τις ζωές μας και μας γυρνάει πίσω σε μεσαιωνικές εποχές.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ