14.5.2015 15:53

Ολική επαναφορά για απολυμένους εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Στις θέσεις τους έπειτα από έναν χρόνο επιστρέφουν οι 10 εκπαιδευτικοί Τεχνικής εκπαίδευσης που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη Κυβέρνηση, έπειτα από εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται στα χέρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου.

Από τους 12 εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι 2 συνταξιοδοτήθηκαν ενώ οι υπόλοιποι 10 καλούνται μέχρι τις 21 Μαϊου να υποβάλλουν αίτηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δηλώνοντας τη θέλησή τους να επιστρέψουν στις θέσεις όπου εργάζονταν πριν την απόφαση.

Επανέρχονται και οι ειδικότητες στο ΕΠΑ.Λ.

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ακόμα μία σημαντική προέκταση καθώς μαζί με τους εκπαιδευτικούς επανέρχονται οι καταργημένες ειδικότητες από το ΕΠΑ.Λ. Χίου.

Έτσι σύμφωνα με την Ε. Μανιτσούδη από τον Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν εκ νέου οι ειδικότητες της Υγείας- Πρόνοιας, των γραφικών τεχνών καθώς και του τομέα αισθητικής.

Δημοτικοί αστυνόμοι και φύλακες

Παράλληλα με ανακοίνωση του ο Δήμος καλεί τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς καθώς και τους σχολικούς φύλακες που επιθυμούν να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους να καταθέσουν την σχετική αίτηση, εντός 10 ημερών από την δημοσίευση του ανωτέρω νόμου (έως και 21 Μαΐου), στο Πρωτόκολλο του Δήμου Χίου (Δημοκρατίας 2, Γραφείο 2).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ