14.5.2015 15:53

Ολική επαναφορά για απολυμένους εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Στις θέσεις τους έπειτα από έναν χρόνο επιστρέφουν οι 10 εκπαιδευτικοί Τεχνικής εκπαίδευσης που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη Κυβέρνηση, έπειτα από εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται στα χέρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου.

Από τους 12 εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι 2 συνταξιοδοτήθηκαν ενώ οι υπόλοιποι 10 καλούνται μέχρι τις 21 Μαϊου να υποβάλλουν αίτηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δηλώνοντας τη θέλησή τους να επιστρέψουν στις θέσεις όπου εργάζονταν πριν την απόφαση.

Επανέρχονται και οι ειδικότητες στο ΕΠΑ.Λ.

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ακόμα μία σημαντική προέκταση καθώς μαζί με τους εκπαιδευτικούς επανέρχονται οι καταργημένες ειδικότητες από το ΕΠΑ.Λ. Χίου.

Έτσι σύμφωνα με την Ε. Μανιτσούδη από τον Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν εκ νέου οι ειδικότητες της Υγείας- Πρόνοιας, των γραφικών τεχνών καθώς και του τομέα αισθητικής.

Δημοτικοί αστυνόμοι και φύλακες

Παράλληλα με ανακοίνωση του ο Δήμος καλεί τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς καθώς και τους σχολικούς φύλακες που επιθυμούν να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους να καταθέσουν την σχετική αίτηση, εντός 10 ημερών από την δημοσίευση του ανωτέρω νόμου (έως και 21 Μαΐου), στο Πρωτόκολλο του Δήμου Χίου (Δημοκρατίας 2, Γραφείο 2).

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ