7.1.2016 16:05

Οι «μνηστήρες» της Δευτεροβάθμιας

ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΙΟΥ

Την 1η Φεβρουαρίου θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους για την επόμενη πενταετία  οι νέοι διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την θέση της Χίου διεκδικούν η εν ενεργεία Διευθύντρια Ευτυχία Βλυσίδου και οι  Διευθυντές  του Λυκείου Καρδαμύλων Δημήτρης Λευκαδίτης και  του Εσπερινού Γυμνασίου Σταμάτης Σπυράκης. Στη λίστα που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» αναφέρεται και η υποψηφιότητα του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τάσου Κουτσοδόντη, ο οποίος όμως έχει αποσυρθεί από την «κούρσα» των εκλογών. 

Οι νέοι Διευθυντές θα αναδειχθούν από την τριμερή διαδικασία που έχει αρχίσει με την μοριοδότηση η οποία  έχει ολοκληρωθεί, τις εκλογές που διεξάγονται  αύριο και τη συνέντευξη όλων των υποψηφίων  που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου, στην έδρα της περιφερειακής Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας συμμετέχουν όλοι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης δηλώνει στον «π» ότι:  «από τη διαδικασία της συνέντευξης θα περάσουν όλοι οι υποψήφιοι, για να πάρουν την πρόσθετη μοριοδότηση του 20% εφόσον πληρούν τα προσόντα.  Οι τελικοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων καταρτίζονται στις 25 Ιανουαρίου. Από τις 27 έως και τις 29 του μήνα θα προωθηθούν στο Υπουργείο Παιδείας, θα επικυρωθούν από τον υπουργό και την 1η Φεβρουαρίου θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους».

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο δεν έχει θεσμικά την δυνατότητα αλλαγών και παρεμβάσεων, απλά θα επικυρώσει τους πίνακες που θα κοινοποιήσουν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ