18.3.2015 11:39

Ωδή στη μαστίχα από την Finest Roots

Η νέα Μαστίχα, δυνατή και βελούδινη, είναι εξαιρετικά απαλή στο στόμα και τη μύτη. Ξεχωρίζει με τα έντονα αρώματά της και αφήνει μια έντονη επίγευση.

Παραδοσιακά, το ποτό Μαστίχα παρασκευάζεται από την εκχύλιση των δακρύων της μαστίχας σε οινόπνευμα και στη συνέχεια με απόσταξη. Όπως και η κανονική έκδοση της Μαστίχας Roots, έτσι και η νέα, είναι προϊόν απόσταξης του ιδιαίτερου αυτού προϊόντος της Χίου, αλλά περιέχει 30% περισσότερο απόσταγμα, ως αποτέλεσμα της προσθήκης λιγότερου νερού μετά τη διαδικασία παραγωγής του.

Το χαρακτηριστικό ορθογώνιο μπουκάλι της μαστίχας Roots με τις αυστηρές γωνίες  μεταμορφώνεται σε μαύρο και αδιαφανές για να φιλοξενήσει τo ξεχωριστό αυτό απόσταγμα. Το λογότυπο σε σχήμα ρόμβου που διατηρείται και σε αυτή την έκδοση, συμβολίζει τον “κρύσταλλο” της μαστίχας. Κυκλοφορεί σε μόνο 500 φιάλες (με 40% alc/vol) οι οποίες είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένες κάβες και delicatessen.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ