12.5.2015 19:29

Ο μανάβης πάει... σχολείο

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΙΟΥΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Λάτρεις της φύσης, γνώστες των μυστικών των κήπων για να καλλιεργούν τουλάχιστον τα αναγκαία οικιακά λαχανικά και άνθη, αλλά και καλοί έμποροι θα γίνουν οι μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Χίου, αν εφαρμόσουν αυτά που διδάσκονται θεωρητικά και πρακτικά στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Από το 2005 οι μαθητές της έκτης τάξης έχουν ιδρύσει ένα δραστήριο συνεταιρισμό αγροτικών και ανθοκομικών προϊόντων. Κατά τη διάρκεια κάθε σχολικού έτους καλλιεργούν στην αυλή μποστάνι  με ποικιλίες λαχανικών σε πέντε μεγάλα παρτέρια και κήπο με λουλούδια, τα οποία ανανεώνουν κάθε χρόνο με τις ίδιες ή άλλες ποικιλίες, ανάλογα με τις επιλογές και τις εποχές του έτους.

Εδώ ο καλός παραγωγός  

Στο τέλος κάθε σεζόν, συνήθως κάθε Μάιο,  παρουσιάζουν τις παραγωγές τους σε εκθέσεις που διοργανώνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων και στην αυλή. Κυριολεκτικά “ξεπουλάνε” τα προϊόντα με κύριους αγοραστές γονείς και συμμαθητές, αλλά  και αρκετούς  επισκέπτες που έχουν πληροφορηθεί την καλή δουλειά,  θέλουν να απολαύσουν τους καρπούς, αλλά και να ενισχύσουν το ταμείο τους.

Στο τέλος γίνεται «η σούμα»,τα έσοδα μπαίνουν στο ταμείο του Συνεταιρισμού και χρησιμοποιούνται για πολλές σχολικές δραστηριότητες.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι τα αποτελέσματα, η διάθεση των μαθητών και η συνεργασία του Συλλόγου γονέων δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη συνέχιση και επέκταση των δράσεων και σε άλλους σχετικούς τομείς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ