11.6.2021 20:49

Ο Δικηγορικός Σύλλογος φύτεψε την ελπίδα στο Γηροκομείο Χίου

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Την πρώτη του δράση πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου στο Γηροκομείου Χίου «Ζωρζής Μιχαληνός» στo πλαίσιο της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις  «Ελλάδα 2021» αλλά και την ημέρα Περιβάλλοντος. Στη δράση συμμετείχε και ο ΛΕΑΔ (Λογαριασμός Ενίσχυσης Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων) με Πρόεδρο την Ν. Κουμή.

Η δράση του Συλλόγου ξεκίνησε με την πρωτοβουλία της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, Α. Ζαννάρα, η οποία επιθυμούσε να αλλάξει την εικόνα του αύλειου χώρου δίνοντας ζωή σε φυτά. Επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος δώρισε καλάθια αγάπης με τσάι, καφέ, μέλι και λάδι.

«Θέλαμε να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι πράγματι η Χιακή κοινωνία καθώς και οι τοπικές αρχές οφείλουμε να φροντίζουμε τα ιδρύματα. Η Χιακή κοινωνία έχει το χρέος να διατηρήσει την αρχιτεκτονική που εναρμονίζεται με το περιβάλλον» δήλωσε η κα. Ζαννάρα.

Παράλληλα δεν δίστασε να σχολιάσει την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το «Κοκκάλιο Μαιευτήριο Χίου» αναφέροντας ότι είναι «στα πρόθυρα κατάρρευσης».

Στόχος του Δικηγορικού Συλλόγου είναι να υλοποιηθεί μια σειρά δράσεων που θα βελτιώσουν τις τωρινές συνθήκες θυμούμενοι τους αγώνες των προγόνων.

Η σημερινή δράση οφείλετε και στη συνεργασία του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του Γηροκομείου, Γ. Σαρρή ο οποίος ανέφερε ότι με φαντασία και θέληση γεννήθηκε μια ιδέα που θα αλλάξει την εικόνα του Γηροκομείου Χίου.

Ο κ. Σαρρής τόνισε την σημασία στήριξης της τοπικής κοινωνίας καθώς το Γηροκομείο επιβιώνει μόνο από δωρεές και καμία κρατική βοήθεια:

«Το κράτος είναι απόν. Αυτή την στιγμή έχουμε 14 εργαζομένους και 95 τρόφιμους» δήλωσε ο κ. Σαρρής.

Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια του γηροκομείου να μετατραπεί σε στέγη για κάθε συμπολίτη που χρειάζεται στήριξη.

Το σημαντικό έργο του γηροκομείου οφείλεται και στον  Διευθυντή του Γηροκομείου, Β. Σταμούλη καθώς επί 35 χρόνια στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στους ηλικιωμένους. Με τη σειρά του ο κ. Σταμούλης πρόσθεσε:

«Αν δεν υπήρχε η ανταπόκριση του κόσμου το ίδρυμα δεν θα υπήρχε».

Το Γηροκομείο Χίου βίωσε μια υγειονομική κρίση όπου η αποξένωση ήταν δεδομένη και αναγκαστική. Ο κ. Σταμούλης ερωτώμενος για το πως βίωσαν την πανδημία δήλωσε:

«Δεν το πιστεύουμε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή πήγαμε καλά και δεν είχαμε κανένα κρούσμα. Η κατάσταση ήταν εφιαλτική».

Τέλος το Γηροκομείο Χίου ζητά την στήριξη τη Χιακής κοινωνίας με κάθε τρόπο καθώς μόνο με τον εθελοντισμό έχει επιβιώσει για 95 ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ