30.12.2015 12:23

Ο Ανδρ. Μιχαηλίδης με έθεσε εκτός Βιβλιοθήκης

ΠΥΡΑ ΚΩΣΤΑ ΖΑΦΕΙΡΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ίντριγκες και παρασκήνιο κυριαρχούν για ακόμη μια φορά αναφορικά με τη νέα σύσταση του εφορευτικού συμβουλίου της βιβλιοθήκης Κοραής.

Ο Κ. Ζαφείρης με ανάρτηση του στο fb, «δείχνει» ως υπαίτιο για τον αποκλεισμό του από το εφορευτικό συμβούλιο της βιβλιοθήκης «Κοραής» τον βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη τον οποίο εμφανίζει να πρωτοστατεί με παρεμβάσεις του στην αντικατάσταση του παλαιού συμβουλίου και στην επιλογή των νέων μελών του.

Η ανάρτηση

Δεν είχα σκοπό να μιλήσω σχετικά δημόσια. Ούτε δημόσιο πρόσωπο είμαι ούτε τίποτα. Επειδή όμως φίλοι και φίλες αναρωτιούνται πως και γιατί «εξατμίστηκα»/εξαφανίστηκα από το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης Κοραή Χίου που ορίστηκε με Υπουργική Απόφαση, οφείλω να πω τα πραγματικά περιστατικά:

• Μετά την υποβολή παραίτησης του Προέδρου Μανώλη Στάθη, μου ζητήθηκε τηλεφωνικά από το Βουλευτή κ. Α. Μιχαηλίδη να υποβάλω κι εγώ παραίτηση για να διευκολυνθεί το Υπουργείο Παιδείας να ορίσει νέο Εφορευτικό Συμβούλιο. Μου διευκρίνισε μάλιστα ότι πρόκειται για τυπική διαδικασία, και ότι το ίδιο θα ζητούσε κι από τα υπόλοιπα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου.

• Προφανώς και υπέβαλα άμεσα την παραίτησή μου, τονίζοντας μάλιστα στο σχετικό κείμενο «για διευκόλυνση και για τον ορισμό νέου Εφορευτικού Συμβουλίου».

• Εκ των υστέρων έμαθα ότι από κανένα από τα υπόλοιπα μέλη δεν ζητήθηκε κάτι ανάλογο. Γιατί άραγε;

• Στο νέο Εφορευτικό Συμβούλιο η αφεντιά μου δεν συμπεριλαμβάνεται, ενώ ως εκ θαύματος ο παραιτηθείς Πρόεδρος κ. Στάθης συμπεριλαμβάνεται ως αναπληρωματικό μέλος.

• Δόλος, άγνοια, αμέλεια, ασχετοσύνη, ίντριγκα; Παρότι λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας δεν θα κάνω τον Ηρακλή Πουαρό. Ας βγουν τα συμπεράσματα όπως τα θέλει ο καθένας. Τα δικά μου τα έχω βγάλει πάντως και μόνο θλίψη προκαλούν.

• Τονίζω ότι πρόκειται για άμισθη θέση εθελοντικής προσφοράς και μόνο, για μια τιμητική σίγουρα θέση για την οποία η συμμετοχή μου, μού ζητήθηκε αρχικά, και ουδέποτε την επεδίωξα.

• Ευχαριστώ τους φίλους του απερχόμενου (πλην ενός τελικά, του υποφαινομένου) Εφορευτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία στις δύσκολες συνθήκες στις οποίες κληθήκαμε να λειτουργήσουμε. Ήταν δύσκολο το καλοκαίρι του 2015, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάτι, ελάχιστο, καταφέραμε.

• Εύχομαι ειλικρινά στο νέο Εφορευτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό του Κώστα Μερούση καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο τους.

• Εξυπακούεται ότι θα εξακολουθήσω να είμαι κοντά στην πολύτιμη για την πόλη μας Βιβλιοθήκη. Το πράττω αυτό από τα μακρινά μαθητικά μου χρόνια δίχως την ανάγκη καμιάς Υπουργικής Απόφασης. Και θα συνεχίσω να το κάνω.

• Άλλωστε όσα αφορούν θέσεις και «αξιώματα» τίποτα δεν μου λένε. «Ο άντρας κάνει τη γενιά, κι όχι η γενιά τον άντρα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ