16.7.2018 19:13

Νοσηρή ανακοίνωση της κρατικοδίαιτης ΕΛΜΕ Χίου για το νέο ναυτικό Λύκειο

Καλεί τους καθηγητές του νησιού να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους

Με απαρχαιωμένη γραφή και επιχειρήματα που στερούνται κάθε σοβαρότητας, η ΕΛΜΕ Χίου παρεμβαίνει δημόσια τοποθετούμενη αρνητικά στο θέμα της δημιουργίας νέου ναυτικού Λυκείου από τον Όμιλο Τσάκου, πριν καν αυτό λειτουργήσει και δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την τοπική κοινωνία.

Με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Στ. Σταυρινούδης η ΕΛΜΕ μεταφέρει τον προβληματισμό στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, κάνοντας – γενικά και αόριστα- λόγο για οξυμένη ανομία και χαλάρωση της κρατικής εποπτείας ελέγχου.

Στην ανακοίνωση μάλιστα καλεί τους εκπαιδευτικούς που θήτευσαν και θητεύουν στη Δημόσια Εκπαίδευση  να μη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους «με οποιοδήποτε τρόπο στο εν λόγων ιδιωτικό εγχείρημα».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Με αφορμή την ίδρυση Ιδιωτικού ΕΠΑΛ στη Χίο με αποκλειστικό  Τομέα και  Ειδικότητες αυτές της Ναυτιλίας, η ΕΛΜΕ Χίου προβληματίζεται για το αρνητικό  πλαίσιο που έχει επιφέρει ο Ν. 4093/2012 στο πεδίο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, για την καταγεγραμμένη οξυμένη ανομία που έχει αποτυπωθεί στο χώρο αυτό καθώς και για τη χαλάρωση της κρατικής εποπτείας-ελέγχου.

Ειδικότερα από την πλευρά της Πολιτείας ζητάμε να υπάρξει πλήρης και διαχρονικός έλεγχος του Ιδιωτικού ΕΠΑΛ Χίου στην αδειοδότηση, στη λειτουργία καθώς και στην οικονομική διαχείριση-χρηματοδότησή του.

Η ΕΛΜΕ Χίου θεωρεί ότι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που τίμησαν/τιμούν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τιμήθηκαν/τιμούνται από αυτήν δε συνάδει να προσφέρουν υπηρεσίες με οποιοδήποτε τρόπο στο εν λόγω ιδιωτικό εγχείρημα".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ