28.11.2015 15:26

Το νησί των τεσσάρων εποχών

ΧΙΟΣ ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ, ΑΠΟΘΑΝΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ Τ. ΦΛΙΟΥΚΑ

Χίος, Ψαρά και Οινούσσες  καταγράφηκαν σ ένα εξαιρετικά ποιοτικό και καλαίσθητο φωτογραφικό λεύκωμα, με τίτλο “ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ”. Τις ομορφιές των τριών νησιών μας συνοδεύουν και δένουν μεταξύ τους οι  εξαιρετικοί στίχοι Χιωτών ποιητών. Η εργασία εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ,  που έδινε τη δυνατότητα προβολής των τόπων με πολλά έντυπα, λευκώματα, χαρακτικά και άλλες κλασσικές και νεωτεριστικές μεθόδους.
Η φωτογραφική ματιά και τεχνική του ερασιτέχνη φωτογράφου Τόλη Φλιούκα έχουν κάνει θαύματα. Ο  υπάλληλος της Διεύθυνσης Δασών, έχει κάνει συνέχεια του χεριού και του εαυτού του τη φωτογραφική μηχανή. Σεμνός και δίκαιος, δεν διστάζει  να ευχαριστήσει αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν και του έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει αυτό το εγχείρημα. Όπως γράφει ο ίδιος, αυτοί είναι το team του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Χίου που εμπιστεύτηκε τη ματιά του για να γίνει ακόμη πιο γνωστό το νησί μας σ όλο το κόσμο..  ο Γιώργος Σγούτας, η Ντίνα Μαδιανού, η Ουρανία Τώρα, η Μαργαρίτα Φύκαρη και η Ρένα Παγούδη Δαμίγου. 

"Τo όνομα μου είναι Τόλης"

Είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και ζει στην Χίο τα τελευταία 25 χρόνια

Βρέθηκε εδώ λόγω δουλειάς και φυσικά αμέσως τον τόπο.

«Έχει φυσικές ομορφιές που δεν είχα δει αλλού και ούτε είχα δει πουθενά  καταγεγραμμένες», λέει χωρίς δισταγμό ..

«Η συνεχής ανακάλυψη μοναδικών σημείων του νησιού που δεν είχε δει η πατήσει άνθρωπος ήταν το κίνητρο να κάνω αυτό που αγάπησα και αγαπώ περισσότερο.

Να φυλακίζω με το φακό μου το συναίσθημα της στιγμής, είτε είναι τοπίο είτε άνθρωπος είτε ζώο γιατί στα πάντα υπάρχει ζωή ακόμη και στο πιο μικρό το πιο ασήμαντο».

Οι δημοσιεύσεις της γνωστής και άγνωστης Χίου πολλές εφημερίδες τοπικές και Αθηνών περιοδικά και ένθετα, η συνεργασία  με το Δήμο της Χίου και την Περιφέρεια Β Αιγαίου οπού με χαρά παραχώρησε μεγάλο αριθμό φωτογραφιών του έδωσαν την ευκαιρία να ευκαιρία να κάνει  γνωστά πολλά  άγνωστα μέρη του τόπου  μας, τα οποία αποτύπωσε σε δύο  πολυτελή λευκώματα.  για την διαφημιστική και τουριστική προβολή  του νησιού.

Κατάγεται από τα Τρίκαλα όπου στην ηλικία των 10 ετών ..πήρε κρυφά τη φωτογραφική μηχανή του πατέρα του μια Kodak απλή με φιλμ και ανηφόρισε στο κοντινό λόφο της γειτονιάς του…

«Δεν είχε ξημερώσει ακόμη …Η ησυχία, η ζεστασιά του ηλίου που έβγαινε  τα σχήματα που παίρνανε μορφή στις πρώτες αχτίνες της μέρας το «ρίγος»  που αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή αποτυπώθηκε βαθιά στη μνήμη μου όπως το εκκλησάκι που φωτογράφησα εκείνο το πρωί»…

Χρόνια μετά .. το ρίγος που ένιωσε στην ηλικία των 10 ακόμη το αισθάνεται ακόμη όταν βρίσκεται στη φύση και γίνεται ένα μ αυτή…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ