15.5.2013 14:10

Το νερό του Κατράρη δε θα φτάνει στην Κώμη !

• ΟΙ ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΟΙ ΖΗΤΟΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Πολλές φορές έχουν στοχοποιηθεί οι διαδικασίες κατάρτισης μελετών που αποδεικνύεται ότι καταλήγουν σε λανθασμένες επιλογές και  μη παραγωγικά έργα, με ό,τι επιπτώσεις έχουν οι αστοχίες σε όλα τα επίπεδα.

Μια από αυτές φαίνεται ότι είναι και η μελέτη εγκατάστασης του δικτύου άρδευσης της περιοχή της Καλαμωτής από το φράγμα του Κατράρη, που ολοκληρώθηκε το 2006. Οι κάτοικοι και το Τοπικό Συμβούλιο της Καλαμωτής έχουν διαπιστώσει ότι  το έργο που έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή δεν εξυπηρετεί τις περισσότερες αγροτικές ιδιοκτησίες, αφού το δίκτυο σταματά έξω από την Καλαμωτή και δεν ποτίζει τον κάμπο της Κώμης. Είναι οξύμωρο σχήμα. Ένα αρδευτικό φράγμα τί θα αρδεύσει στην Καλαμωτή, αν δεν καλύπτει τον κάμπο της Κώμης…

Ανοικτοί σε τροποποιήσεις

«Έχουμε στη διάθεση μας τη μελέτη και το σχέδιο. Σε λογικά πλαίσια και εφικτά όρια πρέπει να γίνουν η επέκταση του δικτύου και μικρές διορθωτικές κινήσεις, χωρίς υπερβολές», δηλώνει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Γιάννης Ράγκος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γανιάρης, που παρέλαβε το έργο από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, πιστεύει ότι υπάρχει δυνατότητα αποδοχής του αιτήματος και δηλώνει διατεθειμένος να συνεργαστεί για να εγκριθεί το έργο και να εξασφαλιστεί η πίστωση.

Συστράτευση

Για να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο το αίτημα, Τοπικό Συμβούλιο και Περιφέρεια θεώρησαν σωστό να συστρατεύσουν τους ενδιαφερόμενους.

Γι’ αυτό καλούν όλους τους φορείς και τους κατοίκους να καταθέσουν τις προτάσεις τους στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 18 Μαϊου στις  20.30 στην αίθουσα της Μορφωτικής Ένωσης Καλαμωτής. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση, καταγραφή και υποβολή της ολοκληρωμένης πρότασης από το Τοπικό Συμβούλιο στην Περιφερειακή Ενότητα, που θα αναλάβει τη φροντίδα για τη συνέχεια.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ