12.5.2015 14:04

«Το νέο λιμάνι των Οινουσσών δεν είναι διακοσμητικό έργο»

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΧΙΟΥ- ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑ ΤΗΣ ΑΙΓΝΟΥΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Α.Σ. Η ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Την έντονη δυσαρέσκειά της για την ακτοπλοϊκή απομόνωση νησιών του Βορείου Αιγαίου θέτοντας παράλληλα και το ζήτημα της προσέγγισης του πλοίου της γραμμής Χίου- Πειραιά στις Οινούσσες μία φορά την εβδομάδα, εξέφρασε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χρ. Καλογήρου.

Αναφερόμενη στην ακτοπλοϊκή απομόνωση της Λήμνου και του Άη Στράτη πρότεινε την άμεση επέκταση του δρομολογίου Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη προς Λήμνο και Καβάλα για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα από αύριο και μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Σε ότι αφορά στην ένταξη των Οινουσσών στη γραμμή Πειραιά – Χίου τόνισε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο του νέου λιμενικού κρηπιδώματος των Οινουσσών, ένα έργο ΕΣΠΑ το οποίο, όπως είπε, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί σε «διακοσμητικό» έργο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για έγκριση της δρομολόγησης του «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» και των δρομολογίων για το «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» και το «ΑΡΙΑΔΝΗ», η κα Καλογήρου υποστήριξε ότι η απόφαση έγκρισης των δρομολογίων από τον Υπουργό Ναυτιλίας πρέπει να υπογραφεί άμεσα, ώστε να καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση του συστήματος κρατήσεων και να αποφευχθεί η περαιτέρω ζημιά στον τουρισμό των νησιών από τη μη ύπαρξη διαθέσιμων δρομολογίων για τη θερινή περίοδο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ