7.6.2018 11:12

Μοσχοβόλησε μαστίχα η Πλατεία Χαϊδαρίου

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο πλατεία Χαϊδαρίου, οι παρευρισκόμενοι μυήθηκαν στα μυστικά της μαστίχας και ενημερώθηκαν από την πρόεδρο του Συλλόγου Πυργουσών Αττικής Μαρία Μπρη Παπαμακαρίου για τις ευεργετικές ιδιότητες του μοναδικού αυτού προϊόντος που φύεται στο νησί της Χίου.  Η κ. Παπαμακαρίου εγκαινίασε, με την ομιλία της  για τη μαστίχα, την έναρξη των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018 του Δήμου Χαϊδαρίου. Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, αφού εξήρε την πλούσια δράση του συλλόγου  υπογραμμίζοντας συνάμα ότι οι Πυργούσοι διατηρούν με πάθος τα ήθη και έθιμα τους και συμβάλλουν με κάθε τρόπο στη διάδοση τους.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργος Τούμπος , ο οποίος μίλησε στους παρευρισκόμενους για την μαστίχα του χθες του σήμερα, αλλά και του αύριο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης που με τη σειρά του ευχήθηκε στον σύλλογο να υλοποιεί πάντα τόσο επιτυχημένες εκδηλώσεις , όπως επίσης και ο έτερος του, Ν. Μηταράκης, που έμεινε έκπληκτος από την πληθώρα θεμάτων και εικόνων που παρουσιάστηκαν στην Πλατεία Χαϊδαρίου.

Με το πέρας των χαιρετισμών το νησιώτικο γλέντι ξεκίνησε, κάνοντας και τους πιο δύσκολους του χορού να θέλουν να βρουν ταίρι για έναν παραδοσιακό Πυργούσικο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ